Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGIŠA GUDELJ

Srpski nogometaš koji je oživljen na terenu nastavlja karijeru. Ugradit će mu napravu za srce

Foto: Screenshot Twitter
30.03.2023.
u 19:32

Srušio se i strepnja je trajala pet minuta. Na kraju ga je spasila brza reakcija medicinske ekipe njegove Cordobe.

Prava drama odvijala se na utakmici treće španjolske lige između Cordobe i gostujućeg Racing Ferrola. Susret je prekinut u već tijekom 11. minute nakon što se Dragiša Gudelj, brat srpskog reprezentativca Nemanje, iznenadno srušio na travnjaku. Gudelj je ostao ležati bez svijesti i liječnička služba odmah je utrčala na teren. Pet minuta, odnosno 300 sekundi u subotu su trajali kao vječnost dok se borio za život. Na kraju je ustao, želio se vratiti na teren i nastaviti utakmicu, ali to nije bilo moguće. 

Za pozitivan ishod ove drame najviše su zaslužni liječnici iz medicinske ekipe Cordobe, koji su brzo intervenirali i na terenu reanimirali Gudelja.

- Da mu se to dogodilo u nekoj drugoj situaciji, možda ne bismo pričali o istom ishodu - rekao je medijima Jose Bretones, glavni odgovorni u medicinskoj službi Cordobe nakon što je spasio život mladom nogometašu.

Gudelj je odlučio da će nastaviti profesionalnu karijeru, nakon što mu ugrade automatski defibrilator koji će mu pomoći u normalnom radu srca.

- Želi ponovno igrati. Dragiši Gudelj uskoro će biti ugrađen automatski defibrilator i tako će moći nastaviti pokazivati kvalitetu na igralištu braneći boje Cordobe. Medicinskim testovima potvrđeno je da je Srbin pretrpio ventrikularnu tahikardiju koja je izazvala srčani zastoj i potencijalnu smrt. Brza intervencija medicinskih službi uspjela mu je spasiti život - napisali su iz kluba.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije