Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNI TRENUCI

Liječnik koji je oživljavao srpskog nogometaša (25): Agonija, bio je bez pulsa pet minuta

Screenshot Twitter
27.03.2023.
u 11:51

Poslije samo deset minuta igre došlo je do prekida utakmice Cordobe i Racing de Ferrola u trećem razredu španjolskog nogometa jer se Dragiša Gudelj bez pulsa srušio na travu

Pet minuta, odnosno 300 sekundi u subotu su trajali kao vječnost dok se Dragiša Gudelj, nogometaš španjolskog niželigaša Cordobe, na terenu tijekom utakmice borio za život. Iako medicinska struka kaže da je za čovjeka tri minute bez pulsa toliko opasno da može da ostavi trajna oštećenja na mozgu, brat srpskog reprezentativca Nemanje, poslije 300 sekundi se ustao i želio se vratiti na teren i nastaviti utakmicu.

Za pozitivan ishod ove drame najviše su zaslužni liječnicii iz medicinske ekipe Cordobe, koji su brzo intervenirali i na terenu reanimirali Gudelja.

- Da mu se to dogodilo u nekoj drugoj situaciji, možda ne bismo pričali o istom ishodu - rekao je medijima Jose Bretones, glavni odgovorni u medicinskoj službi Cordobe nakon što je spasio život mladom nogometašu.

Gudelj je prevezen na intenzivnu njegu nakon što je na travnjaku izvršena reanimacija, do daljnjega neće nastupati nego će se istraživati što je dovelo do ovog nemilog događaja. Navijači su plakali dok je ležao na terenu, ali su se smirili nakon što je došao k sebi i pokazao znakove života.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije