Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATASTROFA

Srpski nogomet u potpunom rasulu. Imaju najgori ulazak jedne zemlje u povijesti eurokupova

ENG, UEFA CL, Manchester City vs Roter Stern Belgrad
Foto: EXPA/ Focus Images/ Matt Wilkinson
1/6
22.09.2023.
u 09:10

Tomislav Globan objavio je poraznu statistiku za srpske nogometne klubove što se tiče izlazaka u Europu

Identični porazi Crvene zvezde, TSC-a Bačke Topole i Čukaričkog po 3:1 protiv Manchester Cityja, West Hama i Ferencvaroša u prvom kolu Lige prvaka (Zvezda) i Konferencijske lige (ostali klubovi), nastavili su debakl Srbije u europskim natjecanjima ove sezone. 

Pet srpskih klubova sezonu u Europi otvorilo je s jednom pobjedom, nijednim remijem te s čak 12 poraza. Tomislav Globan, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te stručnjak za nogometnu analitiku i statistiku, tim povodom je objavio na Twitteru slijedeće informacije...

VEZANI ČLANCI:

- Mislim da je učinak Srbije od 1-0-12 u prvih 13 utakmica u Europi najgori ulazak jedne zemlje u sezonu u povijesti europskih kupova. Od Top 30 zemalja sigurno jest, a ovi ispod Top 30 ne mogu ni doći do odigranih 13 utakmica ako zabilježe ovoliko poraza." Profesor Globan dodaje: "Ovako loš ulazak Srbe će pratiti narednih pet godina. Tako da im slijedi ogroman pad s 11. mjesta UEFA-ine tablice koeficijenata. Već u ovoj sezoni im visi Top 15 - objavio je Globan. 

Srbi su zahvaljujući jedino dobrim rezultatima Zvezde imali pet predstavnika u Europi. a Vojvodina i Partizan su ispali već u pretkolima, dok ostali nižu same poraze što označava da se tamošnji nogomet nalazi u dubokoj krizi. 

 

 

Komentara 5

Avatar damat
damat
10:23 22.09.2023.

teško mi je priznat i srce me boli, ali srpski klubovi igraju Europu, a mi da nemamo Dinama morali bi ići preko granice gledat europske utakmice uživo. i što je najvažnije njihov predstavnik ide direktno u LP, a mi u dva pretkola. sramotno i žalosno za naš klupski nogomet.

GA
gafe
10:31 22.09.2023.

Bolje je ne pametovat. Da mi nemamo Dinamo nebi ni igrali u Europi. Jedino Dinamo nas drzi vec godinama. Tu i tamo ponekad Rijeka, ali to je premalo.

EJ
ejStef
10:29 22.09.2023.

Srbija je uvijek imala još po jedan klub u Europskim natjecanjima uz Zvezdu, tako da su skupljali bodove i došli do 11. mjesta. Hrvatska uz Dinamo nije imala nikoga, nema niti ove godine, svi su ispali, uključujući Hajduk. I tako godinama... Nedostatak novaca i kvalitetnog plana čini svoje. Ove godine je i Dinamo jako podbacio, čim netko čvrsto ne drži konce u svojim rukama, svi se odmah pohlepili, grabe koliko mogu jer pitanje da li će biti sutra... A ove godine prvenstvo je jako bitno, ako se Dinamo ne plasira u LP, drugi klubovi će financijski ojačati, što će HNL gurnuti još niže na ljestvicama i povećati jaz prema najbogatijim klubovima... S druge strane, ako Hajduk osvoji HNL, neće se sigurno plasirati u LP i osvojiti 40 mil. no neće niti Dinamo, te će lokalna razina ostati izjednačena, dok ćemo Europu samo sanjati. To je ono, ako nemam ja, bolje da nema niti on.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije