Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport HNL

Srpski mediji oštro udarili zbog detalja iz centra Zagreba, nevjerojatno što im smeta

Ovo nije prvi put da mediji iz Srbije otvaraju već staru i prilično dotrajalu prepirku na temu tko ima pravo svojatati nenadmašnog izumitelja.
25. veljače 2021. u 18:15 121 komentara 58329 prikaza
Nikola Tesla spomenik
Foto: GNK Dinamo

Uoči večerašnje utakmice Dinama i Krasnodara na Maksimiru, plavi navijački šalovi postavljeni su na 22 spomenika u Zagrebu.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb MODRI BRANI PREDNOST IZ RUSIJE Dio vas neće moći gledati uživo utakmicu godine, evo tko prenosi uzvrat Dinama i Krasnodara

Dinamovi šalovi tako su ukrasili kipove Josipa Jelačića, Josipa Juraja Štrosmajera, Svetog Juraja, Kralja Tomislava, Antuna Gustava Matoša, Stjepana Radića, Nikole Tesle...

A upravo je ovaj posljednji, slavni izumitelj iz Smiljana kraj Gospića, izazvao poprilično burne reakcije u medijima iz Srbije.

"Navijači Dinama prisvojili Nikolu Teslu: Označili ga kao velikog simpatizera hrvatskog kluba", piše Kurir.

"Bezobrazluk u Zagrebu: Nikola Tesla navija za... Dinamo?!", naslov je članka na Telegrafu čiji sadržaj nećemo prenositi.

Ovo nije prvi put da mediji iz Srbije otvaraju već staru i prilično dotrajalu prepirku na temu tko ima pravo svojatati nenadmašnog izumitelja.

Europa League - Round of 32 First Leg - Krasnodar v GNK Dinamo Zagreb BITKA ZA KOEFICIJENT Donosimo što bi značila Dinamova pobjeda, ima li nade da se Hrvatska vrati među elitu

Siroti Tesla opet je postao predmetom prebrojavanja krvnih zrnaca, iako se ostatak čovječanstva već odavno složio da taj dio njegova bića ni u promilima nije bio toliko važan koliko njegov um, a bio je veličanstven, neograničen i nedokučiv. Uostalom, za njega kažu da je čovjek koji je izumio 21. stoljeće.

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • Hrabraja:

    Da je Tesla živio u Srbiji, zvali bi ja ludi Nikola, te vjerojatno ni školu ne bi završio

  • Antonio1952:

    Da je zivio u Srbiji lele dunje ranke od moravski krokodili bi pravio opanke. Srbi se ne mogu pomiriti sa postojanjem Hrvatske i Hrvata, jako ih dobro poznajem, a uvijek smo za njih mi bili nacionalisti.

  • MarasG:

    Njih nikada nisam ni smatrao normalnim.I nikada i necu. Mislim da je kod njih najveci problem to sto im je ostalo dubokog traga od poznatih 500 godina krka krka