Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO NA TRŽIŠTU

Srnin Šahtar od Arsenala traži preko 100 milijuna eura. Tko će zamijeniti Ronalda?

Champions League - Group F - Celtic v Shakhtar Donetsk
RUSSELL CHEYNE/REUTERS
30.12.2022.
u 12:12

- Ponudu od 40 milijuna eura ni ne uzimamo u obzir. U obzir ćemo uzeti ponudu koja je bliža onoj za transfer Jacka Grealisha (117 mil. €) nego za transfer Antonyja (95 mil. €) - rekao je Srnin asistent Carlo Nicolini, time jasno davši do znanja da Šahtar za Mudrijka traži više od 100 milijuna eura

Početkom ovog tjedna već smo dobili prvi veliki transfer u svjetskom nogometu za 2023. godinu. Najbolji igrač Nizozemske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Cody Gakpo, prešao je iz redova PSV Eindhovena u Liverpool za 42 milijuna eura, a za redse je potpisao šestogodišnji ugovor.

Zamjena za Ronalda

Sjajni 23-godišnji napadač u ovoj je polusezoni za PSV u 24 utakmice direktno sudjelovao u čak 30 pogodaka, upisavši 13 golova i 17 asistencija. Riječ je o polivalentnom napadaču koji igra na svim pozicijama u napadu te je istovremeno visok i brz, a njegova ključna karakteristika je stalna agresivnost prema protivničkim vratima traženjem udarca ili dodavanja, koje uglavnom bude za asistenciju. Liverpool je očajnički trebao ofenzivno pojačanje jer na dva svoja važna ofenzivca, Dioga Jotu i Luisa Diaza, trener Jürgen Klopp neće moći računati do kraja veljače, odnosno sredine ožujka.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Netherlands v Qatar - Al Bayt Stadium, Al Khor, Qatar - November 29, 2022 Netherlands' Cody Gakpo celebrates scoring their first goal REUTERS/Albert Gea Photo: ALBERT GEA/REUTERS
Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Iako osim Gakpa još nema velikih riješenih transfera, tržište je aktivno i prije službenog otvaranja prijelaznog roka. Najveća ponuda posljednjih dana ona je lidera engleskog Premiershipa, Arsenala, za krilnog igrača Šahtara, 21-godišnjeg Ukrajinca Mihajla Mudrijka. Topnici su poslali ponudu od 40 milijuna eura s 20 dodatnih milijuna eura u mogućim bonusima, ali klub u kojem je direktor naš Darijo Srna, a trener naš Igor Jovičević, glatko je odbio tu ponudu. No momčad Mikela Artete neće odustati od Mudrijka, posebno jer su do kraja veljače bez ozlijeđenog talismana Gabriela Jesusa.

- Ponudu od 40 milijuna eura ni ne uzimamo u obzir. U obzir ćemo uzeti ponudu koja je bliža onoj za transfer Jacka Grealisha (117 mil. €) nego za transfer Antonyja (95 mil. €) - rekao je Srnin asistent Carlo Nicolini, time jasno davši do znanja da Šahtar za Mudrijka traži više od 100 milijuna eura.

Spomenutim Liverpoolovim transferom najviše ispašta Manchester United kojem je Gakpo bio glavna meta za siječanj. Budući da Cristiano Ronaldo zbog javnog prozivanja kluba više nije član Uniteda, trener Erik ten Hag ​priznao je da crveni vragovi u siječnju definitivno dovode napadača. Nizozemski strateg sada u klubu, osim možda Anthonyja Martiala, nema igrača kojem je centralni napadač primarna pozicija. Kao favoriti se spominju Joao Felix iz Atletico Madrida te Marcus Thuram iz Borussije Moenchengladbach.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Portugal v Switzerland - Lusail Stadium, Lusail, Qatar - December 6, 2022 Portugal's Cristiano Ronaldo with Joao Felix as he comes on as a substitute REUTERS/Hannah Mckay Photo: HANNAH MCKAY/REUTERS
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

Lov na Badiashilea

Chelsea će također biti aktivan u ovom prijelaznom roku, a zbog ozlijede stopera Wesleyja Fofane već su pokušali u svoje redove dovesti Joška Gvardiola, no u međuvremenu su zaključili da im je preskup. Tako su se u međuvremenu okrenuli još jednom mladom stoperu, 21-godišnjem Francuzu iz Monaca, Benoitu Badiashileu, koji je procijenjen na 40 milijuna eura, no u "plavom dijelu Londona" vjeruju da bi ga mogli dovesti i za nešto manji iznos.

Komentara 1

ZA
zagi101
12:55 30.12.2022.

srna budi realan, da za njega dobijete upola od toga, puna šaka brade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije