Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O SP-u, BUDUĆNOSTI...

Srna: Siniša Mihajlović me oduševio

Srna Mihajlović
21.02.2014.
u 11:51

– Mihajlović me oduševio iako nije odveo Srbiju u Brazil. Njegov je problem što je nogometno razmišljao kao Talijan, bio je u velikim klubovima Europe, a tamo je drugačija kultura nego na Balkanu – kaže Srna.

Kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara Darijo Srna prokomentirao je situaciju u srbijanskoj reprezentaciji, najavio SP u Brazilu i progovorio o svojoj budućnosti. Srna je uvjeren da bi se Srbi s bivšim trenerom Sinišom Mihajlovićem plasirali na Europsko prvenstvo u Francusku 2016.

– Mihajlović me oduševio iako nije odveo Srbiju u Brazil. Njegov je problem što je nogometno razmišljao kao Talijan, bio je u velikim klubovima Europe, a tamo je drugačija kultura nego na Balkanu. Mi teško prihvaćamo drugačija mišljenja. Uspostavio je red i disciplinu, a to je uspjeh na ovim prostorima. Na Marakani sam vidio Srbiju koja ima glavu i rep. Upoznao sam ga, prema meni je bio gospodin i ostavio je pozitivan dojam – rekao je Srna za Večernje novosti.

Pamte se prva i zadnja

Zašto je onda Hrvatska ispred Srbije?

Stabilni smo bez obzira tko je izbornik. Uvijek smo u prvih 10-15 mjesta na Fifinoj ljestvici. Preskočili smo samo jedno veliko natjecanje u posljednjih 12 godina, imamo iskustvo i mladost, a svaki izbornik daje nešto pozitivno. Bez obzira na to što smo izvukli Island, u dodatnim kvalifikacijama u Zagrebu pokazali smo pravo lice, imali igrača manje i sigurno pobijedili. Ispred Srbije smo jer imamo konstantu. Kod nas nije bilo skandala, da se netko posvađa s izbornikom i ode. Hrvatska je za nas svetinja, institucija koju treba poštovati. Ako se netko ne ponaša u skladu sa zahtjevima, nije mu mjesto u reprezentaciji.

Hrvatska je dobila tešku skupinu na SP-u, a prvu utakmicu otvara s Brazilom.

– Trebamo guštati u toj utakmici. Ljudi moraju shvatiti da se na turniru pamte samo prva i zadnja utakmica. U druge dvije moramo ići na sve ili ništa. Hrvatska je s najvećima uvijek igrala vrlo dobro. Brazil je favorit za naslov, ali Kamerun i Meksiko nisu bolji od nas.

Odbio Bayern i Chelsea

Srna je imao ponude Bayerna i Chelseaja, ali ih je odbio.

– Imao sam dvije konkretne ponude, ali sam slušao svoje srce i ostao u klubu u kojem sam rastao 11 godina. Tamo bih imao više novca, ali je srce presudilo. Moje zdravlje i zdravlje moje obitelji na prvom su mjestu, a manje je važno živiš li u Donjecku ili Londonu.

Ulazi u veteranske godine, uskoro će napuniti 32.

– Tek sam počeo igrati. Bit ću objektivan prema tijelu i srcu. Povući ću se kad ne budem mogao ispunjavati zahtjeve. Ne želim nikome uzimati mjesto, ali taj dan nije blizu.

>> Srna i Eduardo na SP-u bez ozbiljne kvote utakmica?

Komentara 12

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
12:37 21.02.2014.

I mene je oduševio Mihajlović. Čovjek uredno preuzeo njihovu reprezentaciju, doživio debakl i otišao, taman kako sam se nadao...

Avatar jure23
jure23
12:55 21.02.2014.

Žao nam je srbi, naletjeli ste na silu. Pričat će vam Hrvati kako je u Brazilu !1

GT
gangster_te_voli
17:05 21.02.2014.

Darijo, manje lazne kurtoazije prema trecerazrednoj boraniji molim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije