Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN Nakon odlaska Nike, a vjerojatno i Roberta Kovača, traži se nova produžena ruka Slavena Bilića i šef svlačionice

Srna novi kapetan kockastih

08.01.2009.
u 20:31

Traže se nasljednici u našoj nogometnoj reprezentaciji, nasljednici Nike Kovača. Za dvije važne pozicije, za novog kapetana momčadi, za produljenu ruku Slavena Bilića na terenu i izvan njega, novi gazda u svlačionici kockastih. A traži se i nasljednik na mjestu zadnjeg veznog igrača u reprezentaciji.

Čini se da je ruka Darija Srne najbliža kapetanskoj vrpci. Dečko igra iznimno pošteno, ima karizmu, a ako je kapetan takvog međunarodnog kluba kakav je Šahtar, onda i te kako može i treba biti kapetan Hrvatske.@linkbox@

Srna: Sve za Hrvatsku
- Ne bih ja o tome govorio, ispast će da se guram, a nije tako. Na tu temu mogu reći da svim našim reprezentativcima želim mnogo zdravlja i sreće - nije želio biti konkretan Srna, koji je jučer sa Šahtarom započeo pripreme za novu sezonu.

- Malo je teško, još sam na američkom vremenu (u New Yorku je bio na odmoru, nap. a.), ali profesionalac sam, ustao sam navrijeme.

Kapetan bi, naravno, volio biti.

- A tko to ne bi volio i želio! Profesionalac sam, Hrvat i sve što treba bit ću za Hrvatsku. Pa i na klupi, što je već bio slučaj. Želim reći da mi je bila velika čast igrati s Nikom Kovačem, veliki je igrač i veliki čovjek, bez njega će nam biti teže. Nedostajat će nam i kao vođa, nedostajat će nam njegovo iskustvo. Ali, treba se okrenuti budućnosti, reprezentacija smo koja ima glavu i rep, tri kvalitetna igrača na toj poziciji - dodao je Srna.

Najveći konkurent za kapetansku vrpcu mu je Josip Šimunić.

- Ne mogu vam reći tko će biti kapetan, iako sam odluku donio, no prvo moram sve to reći svojim igračima. A vi pogađajte - nije se dao izbornik Bilić.

Iako Pletikosa ima najviše nastupa (77), Bilić nije sklon tome da vratar bude kapetan, jer je predaleko na travnjaku. Šimunić se smirio, postao najbolji stoper Bundeslige i ima sve kvalitete za kapetana. Pa ipak, koliko znamo, Darijo Srna je u prednosti i na okupljanju za susret s Rumunjskom Bilić bi mu mogao uručiti vrpcu.

U konkurenciji za zadnjeg veznog dosad su bili Leko, Pokrivač i Vukojević.

- Bit će to žestoka borba, s Lekom se borim i u Monacu i u reprezentaciji. No, dobro se znamo, kao što se znam i s Vukojevićem s kojim sam igrao godinu dana u Dinamu - kaže Pokrivač.

Zanimljivo prije Rumunja
- Držim da će igrati onaj tko bude više igrao u svom klubu, tko bude u boljoj formi. A moguće je da će izbornik i rotirati, ovisno o suparniku. Mene će sad malo poremetiti ta ozljeda. Iako nema važnijih utakmica do lipnja, počinje borba za to mjesto. Kad ozdravim, borit ću se - dodao je Jerko Leko.

O tome tko bi trebao biti kapetan nisu govorili, no neće se buniti ni protiv Srne ni protiv Šimunića. Sad im je u taj ring Bilić ubacio i Ivana Jurića koji je po igri najsličniji dosadašnjem kapetanu, ali tehnički bolji. Leku treba jer mu je alternacija i za desni bok. Stoga, bit će zanimljivo reprezentativno proljeće. Počev već od veljače u Bukureštu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije