Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJAMANTNA LIGA

Sandra: Sretna sam što je Ana Šimić tu, bodrit ćemo se kao iz juniorskih dana

Edis Elkasević i Sandra Perković
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
18.05.2014.
u 09:00

- Bilo bi lijepo baciti preko 70 metara, no sve će ovisiti o vremenu, a moram nešto ostaviti i za špicu sezone - kaže Sandra

Sandra Perković danas ujutro u Šangaju kreće u obranu dvostrukog dijamanta koji se dobiva za ukupnu pobjedu u svakoj disciplini. Sandra je u protekle dvije godine na Dijamantnoj ligi izgubila samo jednom, u Parizu 2012. godine. Pobijedila ju je tada Australka Dani Samuels koja će joj biti suparnica i danas.

Australka trenutačno ima drugi hitac sezone – 66,81 metar, dok Sandra drži vrh s onim splitskim hicem iz ožujka – 70,51 metar.

– Osjećam se odlično, dobro smo završili pripreme za početak sezone i očekujemo dobre rezultate. Nismo se pretjerano opuštali jer nas čekaju tri mitinga  Dijamantne lige zaredom, Šangaj, Eugene i Oslo.

– Konkurencija je dobra, ima nas 11 i mislim da će natjecanje biti zanimljivo te da će mi biti dobar motiv i izazov nastupati na natjecanju gdje se bitka vodi iznad 65 metara. Sretna sam što je i naša Ana Šimić ovdje, tako će biti lakše u paru u nedjelju izaći na natjecanje, gdje ćemo bodriti jedna drugu baš kao iz juniorskih dana – rekla je Sandra Perković.

Njezin najbolji hitac u Dijamantnoj ligi je 68,96 metara lani iz Lausanne.

– Naravno, jedan od ciljeva je nadmašiti taj rezultat ove sezone. Nemam ništa protiv da to bude već u Šangaju – istaknula je Sandra.

Sandra želi nastaviti niz nepobjedivosti na mitinzima Dijamante lige od prošle sezone.

– Prvi cilj sezone je europsko zlato u Zürichu, ali i osvajanje malog dijamanta. Možda će zvučati čudno, ali ove sezone će konkurencija u ženskom disku biti puno jača nego prošlih godina. Ima već nekoliko djevojaka koje bez problema bacaju preko 65 metara. Meni je to dobro jer me svaki dobar hitac suparnice dodatno motivira – zaključila je Sandra.

A može li Šangaj vidjeti hitac preko 70 metara?

– Sve ovisi o vremenu, a ovamo kiša dođe nenajavljena. Bilo bi lijepo, ali nešto moram sačuvati i za špicu sezone, kada će ipak biti potrebnije baciti preko 70 metara – rekla je Sandra.

Ana Šimić također je već starosjedilac u Dijamantnoj ligi. No, nikad nije pobijedila. Konkurencija je takva da će teško pobijediti u Šangaju pored Španjolke Ruth Beite i Ruskinje Irine Gordejeve.

– Trener Edvard Josipović i ja spremili smo se za sezonu, nastupat ću s djevojkama u samom svjetskom vrhu. Velik mi je izazov i osjećam se odlično i uzbuđeno za natjecanje, mislim da bi ova sezona za mene mogla biti ona prava. Nakon ovoga očekuje me nastup na IAAF Challengeu u Pekingu 21. svibnja, tako da s ovog natjecanja izravno putujem na drugu natjecateljsku stanicu – rekla je Ana Šimić.

>> Blanka: Odlučila sam, u planu je Rio 2016.

Komentara 1

KA
kajinx
14:32 18.05.2014.

… koji se dobiva za ukupnu pobjedu u svakoj disciplini. Onda je to desetoboj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije