Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čačić u loži

Katanec: Ovakvi Turci nemaju šanse protiv Hrvata!

Srečko Katanec
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
06.06.2016.
u 09:09

Naš izbornik Ante Čačić gledao je utakmicu u Ljubljani, a otišao je prije kraja, bez izjava

Slovenski izbornik Srećko Katanec, na pitanje kako je vidio Turke pet dana uoči sraza s Hrvatima u Parizu, ispalio je bez razmišljanja.

- Ovakvi Turci, kakvi su bili u prvih 45 minuta, nemaju šanse protiv Hrvata! Eto, tako sam ih vidio, ako je to neko mjerilo. Znate, nama je danas nedostajalo 5-6 igrača, nikada više nećemo zaigrati u ovom sastavu, a mi smo bili bolji od Turaka. I morali smo zabiti golove iz onih nekoliko šansi. E sad, jesu li oni dali samo 50 posto, to ne znam - kazao je Katanec.

Vjerojatno je iste zaključke s ove utakmice, u kojoj su Turci bili apsolutno indisponirani, izvukao i naš izbornik Ante Čačić, ali očito ih je želio zadržati za sebe. Čačić je sraz u Stožicama gledao u društvu pomoćnika Ante Miše i skauta Stjepana Tomasa, i malo prije kraja utakmice ispario je iz svečane lože, bez izjava.

Ali, njegov brk sigurno titra od zadovoljstva, Turska je – dokazano i u Ljubljani – daleko, daleko ispod razine hrvatske reprezentacije.

Naime, Turci su protiv Slovenaca pristojno izgledali samo – pet minuta! Centaršut iz prekida Gönula i nebeski skok krakatoga centarfora, obiteljskog nasilnika Buraka Yilmaza za 1:0. I to je bilo sve, ili gotovo sve od 18. reprezentacije sa svjetske rang-liste. Nadahnuti Slovenci, predvođeni neumornim maratoncem, liderom i ideologom, motorom koji se nikada ne gasi, Kevinom Kamplom, stisnuli su Turke u njihovu polovicu nizajući šansu za šansom.

Na kraju, u junaka je izrastao turski vratar Volkan Babacan, kojega su Slovenci i ispogađali, ali koji je vrhunski poskidao nekoliko zicera. A zamislite kada im sljedeće nedjelje krenu munjeviti ubodi Perišića i Pjace, kada Mandžo razgrne tromu i uspaničenu zadnju liniju Turaka...

Turski novinari tvrde kako je ovo bio Terimov sastav i za Pariz. Ako je to zaista tako, jadna im majka, kako veli Ćiro Blažević. Nema im spasa!

Tek u drugom poluvremenu, kada je u igru ušao iskričavi Volkan Sen, stanje se nešto popravilo, pa je spomenuti Sen u jednom trenutku zaobišao domaćeg vratara, a onda pogodio – vratnicu. Izbornik Terim uhvatio se za glavu, ne vjerujući vlastitim očima.

I niti smo primijetili Ardu Turana, osim po ležernim šetnjama dok suparnik napada, niti famoznoga Calhanoglua od čijih projektila strijepe vratari, niti spomenutog Buraka Yilmaza, koji se samo valjao po travnjaku, glumatajući kako dobiva teške batine...

Turski izbornik Fatih Terim po svršetku utakmice otkazao je press konferenciju, pravdajući se kako nema običaj dolaziti pred novinare nakon prijateljskih utakmica. Možda je samo htio pobjeći od neizbježnoga upita – kako ćete, Imperatore, ovakvi pred Hrvate?

Koliko Hrvatska dobro kotira, dokaz je i još jedna izjava Srečka Kataneca na pitanje o favoritima Eura.

- Nijemci su nakon SP-a izgubili neke mehanizme i nisu što su bili, kao ni Španjolci, jer Iniesta je već star. Hrvatska bi mogla biti favorit; ima igrače u Juventusu, Realu, Barceloni, deset godina igraju skupa. Ipak, stavio bih nešto na domaćine Francuze, momčad s cijelom plejadom kvalitetnih igrača – kazao je Katanec.

Utakmicu na stadionu u Stožicama pratilo je 7209 gledatelja, od toga 300-tinjak vrlo bučnih Turaka, a za Tursku su igrali: Volkan Babacan – Gönul, Topal, Balta, Erkin (od 64. Köjbasi) – Inan (od 82. Malli) – Calhanoglu (od 46. Mor), Tufan, Özyakup (od 46. Sen), Turan (od 73. Sahin) – Yilmaz (od 90. Sahan)

>>ANKETA: TKO ĆE OSVOJITI EURO?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije