Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.06.2016. u 11:19

San Marino, naravno, nije mjerilo, na Euru će biti znatno teže, ali samopouzdanje je sigurno poraslo

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je s lakoćom upisala pobjedu protiv San Marina i s 10:0 došla do rekordne pobjede u povijesti. Da ne lažemo sami sebi, protivnik je bio skroman, čak i više od toga, ali bez obzira na to, uvijek je lijepo napraviti nešto pozitivno što do sada nikome nije uspjelo.

Iako Čačić nije uspio isprobati zadnju liniju, kako je pomalo neobično najavio, iz ovog susreta ipak je dobio neke odgovore. Luka Modrić je svjež, nije ga iscrpila naporna sezona u Realu pa je jučer vukao sve konce u igri, dok je Perišić potvrdio da je u ovom trenutku možda i naš najbolji igrač. Pjaca je sigurno osvježenje, Kalinić je potvrdio da se i na njega može računati, a ni Srna nije za ''staro željezo''. No, možda najveći dobitak jest – Mario Mandžukić. Ne zato što je netko u njega sumnjao, on je godinama jedan od glavnih igrača reprezentacije, već zbog toga što smo napokon sustav podredili njemu, a on je to itekako iskoristio.

Hrvatska je godinama igrala uglavnom kroz sredinu, što je i razumljivo kad tamo imaš Modrića, Kovačića, Brozovića i Rakitića, igrače svjetskog kalibra, ali je Mandžo zbog toga znao patiti. Snašao se on i u takvoj igri, dolazili su njemu i tada ubačaji sa strane, ali jučer ih je bilo više nego ikada.

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

Pjaca i Perišić bile su dvije ''plutajuće mine'', oni su ''kupili'' ove lopte kroz sredinu, a Mandžo je uvijek bio prvi na ubačajima sa strane. Strinić je nekoliko puta lijepo ubacio, ali ipak je prednjačio Srna koji je odigrao iznimno dobru utakmicu, a Mandžo potvrdio da je kralj kaznenog prostora.

– Mandžukić je najbolji svjetski napadač u kaznenom prostoru, on je tamo kralj. Kada je riječ o igri glavom, nitko na svijetu nije mu ravan – kazao je Pep Guardiola dok je još u Bayernu surađivao s Mandžom. Iako su njihovi odnosi bili daleko od idealnih, činjenicu da je Mandžo ''kralj glave'' ni on nije mogao ignorirati. Jučer smo to (napokon) shvatili i mi, a to je rezultiralo trima pogocima, od čega su dva bila udarci glavom. Bio je to i njegov rekordni učinak na jednom susretu, dosad je samo Ircima, Kameruncima i Cipranima zabio po dva komada. Mnogi će sada reći da protiv San Marina nije teško zabiti, ali nije li Heynckesov Bayern bio na krovu Europe kada je igru do određene mjere podredio Super Mariju!? A tamo su ga čuvali malo jači ''španeri''.

Izgledali smo na Rujevici puno raznovrsnije, a ako ćemo to pokazati i na Euru, bit će teže ''pročitati'' našu igru.

Ono što još može radovati Čačića jest i pristup, nije bilo opuštanja ni u jednom trenutku, gas je cijelo vrijeme bio stisnut do daske. San Marino, naravno, nije mjerilo, na Euru će biti znatno teže, ali samopouzdanje je sigurno poraslo. Čačić se sada mora pobrinuti da naši ne polete i shvate da im je ovo bio samo dobar trening.

>>Hrvatska u pripremi za Euro pobijedila San Marino 10:0 i oborila rekord!

>>Kalinić: Teže nam je bilo na treninzima. Ćiro: Možemo do titule na Euru!

>>Sergio Ramos: Hrvatska može biti iznenađenje Europskog prvenstva!

Komentara 58

DB
dbilic78
11:29 05.06.2016.

Perišić je Bog

Avatar comparator
comparator
12:07 05.06.2016.

Imamo dva kompleta koja bi između sebe trebali igrati i usavršiti taktičke poteze. To su dva A sastava od kojih je jedan mladi ,a drugi iskusan zreli koji se po potrebi može dopunjavati mladim .

DA
danijelrukavina4
13:22 05.06.2016.

San Marino je slaba momčad, ali je uspjeh i njima utrpati 10 komada. Na Euru će biti daleko, daleko teže. Pogotovo što imate vrlo jaku skupinu. Svi su oni tamo došli da naprave rezultat, za svoju zemlju, a isto tako i za sebe ( mislim na nogometaše ). Iz sraza Turske i Engleske, mogli smo vidjeti da su Turci sa svakim natjecanjem sve bolji i bolji, da ne govorim o ostalim velikim reprezentacijama. Kako se ide na turnirski način natjecanja, mislim da je najvažnije da svi u reprezentaciji ( koji su izabrani ), shvate da su svi jednako važni, jer će utakmice, za koje se spremaju, užasno iscrpljivati, pa je jako važno da imaš, da tako kažem, "dvije postave" koje u svakom trenutku mogu zamjeniti jedna drugu. Mislim da će presudno biti da ova "mlađa generacija", tu prvenstveno mislim na Pjacu, Kramarića, Ćorića, Kovačića, Brozovića .....(ima ih još - puni smo talenata, neka se ne uvrijede ako sam nekoga izostavio - sve Vas gledam kao jednu "složnu mašinu ") shvati svoju važnost, i da se i od njih očekuje da naprosto "eksplodiraju", kada za to bude došao trenutak ( mi se nadamo da će taj trenutak doći, bodrićemo ih za taj trenutak, a i oni će nadam se osjetiti - sada je taj trenutak ).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije