Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Sreća je da su naknadno provjerili propise: Katharina Liensberger također osvojila zlato

FIS Alpine World Ski Championships
DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
16.02.2021.
u 19:05

Liensberger je nakon utrke smatrala da je osvojila srebro premda je u finalu imala isto vrijeme kao i Talijanka Marta Bassino

Premda je nakon utrke čestitala Talijanki Marti Bassino na pobjedi i osvojenoj zlatnoj medalji, Austrijanka Katharina Liensberger je nešto kasnije doznala kako je i ona osvojila zlatnu medalju u paralelnom veleslalomu na svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo.

Liensberger je nakon utrke smatrala da je osvojila srebro premda je u finalu imala isto vrijeme kao i Talijanka Marta Bassino. Međutim, talijanska skijašica je imala bolje vrijeme druge vožnje što je do finala bio presudni kriterij u slučaju istog rezultata.

Talijanka je proglašena pobjednicom, no Austrijski skijaški savez (OSV) je još jednom provjerio propise i pronašao članak u kojem se navodi da se u finalu u slučaju istog rezultata pobjeda dijeli.

- Sva sreća da smo provjerili pravila. Zanimljivo je da suci u prvi mah nisu imali na umu propise - kazao je sportski direktor OSV-a Toni Gigera za austrjsku televiziju.

Mlada austrijska skijašica bila je oduševljena ovakvim raspletom događaja.

- O, Bože. To je super, čak ne znam ni što reći. Trenutno se ne snalazim, osvajanje zlatne medalje nešto je vrlo posebno. To je san koji se danas ostvario - kazala je 23-godišnja Austrijanka koja je osvojila stotu zlatnu medalju za Austriju na svjetskim prvenstvima.

Sretna je bila i Talijanka Marta Bassino.

- Bila je ovo zaista sjajna borba. Dala sam sve od sebe. Beskrajno sam zahvalna što mogu proslaviti pobjedu ovdje u svojoj zemlji - kazala je dodavši: Nisam završila svoj posao u Cortini. Danas sam skinula veliki teret s leđa.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
12:58 17.02.2021.

Poslije godina dominacije, Austrijanci sad imaju i svoje štoperice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije