Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISJETIO SE i BOBANA

Srbin koji je bio kapetan Dinama: Tražila me Zvezda, ali je uskočio Ćiro

Radmilo Mihajlović
Foto: Printscreen
15.03.2019.
u 14:19

- Obavio sam dva razgovora s Džajićem, Zvezda mi je tada nudila 250.000 maraka i stan u Bloku 45. Ćiro je rekao: ’Imaš sve to, puta dva’.

Bivši nogometaš Radmilo Mihajlović (54), rodom iz Foče, je 1988. godine iz Želje došao u Dinamo. Zabio je devet golova , a u jednoj ga je utakmici Josip Skoblar postavio za kapetana.

- Joško Skoblar je naslijedio Ćiru Blaževića i ukazao mi tu privilegiju baš u derbiju s Partizanom - rekao je Mihajlović za Mondo.

Prisjetio se Ćire Blaževića.

- Ćiro Blažević je posebna ličnost. Ostavio je ogroman pečat na moju karijeru, iako se ispostavilo da nismo surađivali ni mjesec dana u Dinamu. Obavio sam dva razgovora s Džajićem, Zvezda mi je tada nudila 250.000 maraka i stan u Bloku 45. Ćiro je rekao: ’Imaš sve to, puta dva’. Dao mi je pola milijuna maraka i da biram stan na bilo kojoj lokaciji u Zagrebu. Vjerovao sam mu bezuvjetno jer mi je moj najbolji prijatelj Haris Škoro pričao hvalospjeve o Ćirinim stručnim i ljudskim kvalitetama. Nisam se dvoumio nijednog trenutka iako je moja želja oduvijek bila da obučem dres Crvene zvezde.

Prokomentirao je i Zvonu Bobana.

- Dočekao je tu sezonu s oreolom omladinskog prvaka svijeta i već je bilo jasno da se radi o igraču vrhunske klase. Imali smo peh da je zbog odlaska u vojsku propustio veći dio prvenstva, što nas je i koštalo slabijeg plasmana na ljestvici. Izvlačili smo ga iz uniforme samo za neke bitnije utakmice. Napravio je kasnije fantastičnu karijeru u Italiji i jedno vrijeme glasio za najboljeg veznog igrača u Europi.

"Velika četvorka" uvijek je imala poseban tretman u jugoslavenskom nogometu.

- Žao mi je što su se neke stvari rješavale daleko od terena za igru. Tako je i danas. 'Mali' se doslovno ni za što ne pitaju. Dok je Arkan bio na čelu Obilića, Zvezda je na svojoj koži osjetila što znači kada ti neko ne dopušta da budeš prvak. Izgleda da su nam potrebni novi Šajber i novi Arkan, pa da neko treći osvoji titulu. Ja sam zvezdaš od malena, sin mi je ponikao u Zvezdi, nije mi ni Partizan mrzak, navijam i za jedne i za druge kada igraju u Europi, ali ne vidim smisao u tome da svake sezone ta dva kluba imaju pretplatu na prvo mjesto.

Radmilo Mihajlović je u karijeri nastupao za Željezničar, Dinamo, Bayern, Schalke, Eintracht, a izdvojio je najboljih 11 s kojima je igrao:

Jens Lehmann - Stefan Reuter, Klaus Augenthaler, Mirsad Baljić, Jürgen Kohler - Stefan Effenberg, Mehmed Baždarević, Zvonimir Boban, Safet Sušić - Tony Yeboah, Brian Laudrup

>> Pogledajte zanimljivosti o igračima Dinama

Ključne riječi

Komentara 2

BA
badblueboys
16:31 15.03.2019.

I on se iz dinama prodao u inozemstvo,da je igrao u zvezdi zavrsio bi na "Kipru".

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
08:58 20.07.2019.

Dnevna doza brrastva i jedinstva i Nostalgije za propalom drzavom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije