Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVO JE IPAK ŠOK

Dinamo je imao Benficu na koljenima, ali jedna stvar još je jezovitija

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/8
15.03.2019.
u 10:36

Imali su plavi u obje utakmice nimalo impresivnoga suparnika, zreloga za nokaut i opet su ga, u oba navrata, nekako uspjeli ostaviti na nogama.

Očito je Nenad Bjelica još uvijek prekratko u Dinamu da bi do kraja istrijebio i posljednju česticu sad već čuvenoga gubitništva plavih u velikim europskim utakmicama. Na žalost, Dinamu je u njegovoj najvećoj utakmici sezone nedostajalo svega onoga što mu je Bjelica kontinuirano ubrizgavao: drskosti, agresije, neustrašivosti, odlučnosti.

Imali su plavi u obje utakmice nimalo impresivnoga suparnika, zreloga za nokaut i opet su ga, u oba navrata, nekako uspjeli ostaviti na nogama. I naravno, kao i toliko puta do sada, neslavno, nezamislivo bolno izletjeti iz natjecanja. 

Dinamovi tragičari u Lisabonu bili su iskričavi Petar Stojanović i dekoncentrirani Sarajlija Gojak koji je u obje utakmice imao Benficu na koljenima. U obje utakmice zapucao je nemoguće i u nevjerici se držao za glavu. Zajedno s tisuću i pol Dinamovih navijača na Luzu i zajedno s 'pola Zagreba' koji je na ulicama iščekivao još jedno plavo čudo.

Još jezovitije od Gojakovih promašaja izgleda Dinamov brojčani učinak u srazovima s Portugalcima. Ovo je bila već osma Dinamova utakmica zaredom na portugalskom tlu u kojoj plavi nisu postigli pogodak, a primili su ih čak 19! Posljednji Dinamov strijelac u Portugalu bio je upravo jedan Bosanac, pokojni Ilijas Pašić još davne 1962. godine, na starom Portovom stadionu Antas.

Pa ipak, Dinamo nema previše razloga biti previše razočaran. On je, unatoč ovome podbačaju, bio veliko europsko otkriće ove sezone, a Bjelica istinski čudotvorac, jer je u jako kratkom vremenskom razdoblju, kontra svim nogometnim zakonitostima, stvorio razorno moćnu momčad i prozveo kemiju kakvu Dinamo odavno nije imao. Na tim temeljima Dinamo će graditi ambiciozni projekt za sljedeću sezonu - plasman u Ligu prvaka. 

>> Pogledajte zanimljivosti o igračima Dinama

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije