Naslovnica Sport Strani nogomet

Dinamo je imao Benficu na koljenima, ali jedna stvar još je jezovitija

Imali su plavi u obje utakmice nimalo impresivnoga suparnika, zreloga za nokaut i opet su ga, u oba navrata, nekako uspjeli ostaviti na nogama.
15. ožujka 2019. u 10:36 12909 prikaza
Dinamo
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Očito je Nenad Bjelica još uvijek prekratko u Dinamu da bi do kraja istrijebio i posljednju česticu sad već čuvenoga gubitništva plavih u velikim europskim utakmicama. Na žalost, Dinamu je u njegovoj najvećoj utakmici sezone nedostajalo svega onoga što mu je Bjelica kontinuirano ubrizgavao: drskosti, agresije, neustrašivosti, odlučnosti.

Hajdukovi navijači PROVOKACIJE NAVIJAČA Što je to na transparentu Hajduka u Lisabonu?

Imali su plavi u obje utakmice nimalo impresivnoga suparnika, zreloga za nokaut i opet su ga, u oba navrata, nekako uspjeli ostaviti na nogama. I naravno, kao i toliko puta do sada, neslavno, nezamislivo bolno izletjeti iz natjecanja. 

Dinamovi tragičari u Lisabonu bili su iskričavi Petar Stojanović i dekoncentrirani Sarajlija Gojak koji je u obje utakmice imao Benficu na koljenima. U obje utakmice zapucao je nemoguće i u nevjerici se držao za glavu. Zajedno s tisuću i pol Dinamovih navijača na Luzu i zajedno s 'pola Zagreba' koji je na ulicama iščekivao još jedno plavo čudo.

Još jezovitije od Gojakovih promašaja izgleda Dinamov brojčani učinak u srazovima s Portugalcima. Ovo je bila već osma Dinamova utakmica zaredom na portugalskom tlu u kojoj plavi nisu postigli pogodak, a primili su ih čak 19! Posljednji Dinamov strijelac u Portugalu bio je upravo jedan Bosanac, pokojni Ilijas Pašić još davne 1962. godine, na starom Portovom stadionu Antas.

Benfica - Dinamo 'Preveliki zalogaj' Evo kako su mediji u Srbiji i BiH vidjeli Dinamov nastup u Lisabonu

Pa ipak, Dinamo nema previše razloga biti previše razočaran. On je, unatoč ovome podbačaju, bio veliko europsko otkriće ove sezone, a Bjelica istinski čudotvorac, jer je u jako kratkom vremenskom razdoblju, kontra svim nogometnim zakonitostima, stvorio razorno moćnu momčad i prozveo kemiju kakvu Dinamo odavno nije imao. Na tim temeljima Dinamo će graditi ambiciozni projekt za sljedeću sezonu - plasman u Ligu prvaka. 

>> Pogledajte zanimljivosti o igračima Dinama

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”