Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA PRAVILA

Evo što će hrvatski igrači morati ispuniti ako žele igrati u Engleskoj

Brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
01.02.2020.
u 16:46

Hrvati su s tim pravilom prošli sjajno jer su vatreni na šestom mjestu ljestvice, ali igrači iz Srbije i BiH teže će ispuniti taj uvjet jer se nalaze na pozicijama od 21. do 50. mjesta. Srbija je 29., a BiH 49. na Fifinoj ljestvici

Izlazak Velike Britanije iz Europske unije, popularni "Brexit", osim utjecaja na ekonomiju i politiku, imat će ubrzo i veliki utjecaj na najvažniju sporednu stvar na svijetu - nogomet! 

Po mnogima najkvalitetnija nogometna liga, engleska Premier liga, mogla bi uskoro ostati uskraćena za veliki broj kvalitetnih igrača, a razlog su nova, rigoroznija pravila o potpisivanju stranih igrača. 

Tamošnji nogometni savez pripremio je nove propise, a veliku prednost za dolazak u Englesku imat će igrači čije su reprezentacije u prvih deset prema Fifinoj ljestvici. 

Igrači čije su reprezentacije u prvih deset na ljestvici morat će ispuniti uvjet od odigranih minimalno trećine utakmica za svoju državu u posljednje dvije godine.

Foto: FIFA

Od 11. do 20. mjesta taj se postotak podiže na 45 posto, a od 21. do 50. mjesta tražit će se minimalno 50 posto odigranih utakmica za reprezentaciju. 

Foto: FIFA

Foto: FIFA

Hrvati su s tim pravilom prošli sjajno jer su vatreni na šestom mjestu ljestvice, ali igrači iz Srbije i BiH teže će ispuniti taj uvjet jer se nalaze na pozicijama od 21. do 50. mjesta. Srbija je 29., a BiH 49. na Fifinoj ljestvici. 

>>> Pogledajte kampe reprezentacije za EURO 2020. 

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije