Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epilog sramote

Srbijanska policija digla optužnice i protiv dva engleska U21 igrača

Srbija Engleska neredi
Screenshot Youtube
31.10.2012.
u 09:02

Osim dvojice neimenovanih engleskih nogometaša, optužnica je podnesena i protiv petorice igrača Srbije te dvojice pomoćnih trenera iz obiju reprezentacija. Ukupno je optuženo 12 osoba.

Sramotne scene iz Srbije nakon završetka kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo do 21 godine, koje su obišle svijet, dobile su svoj nastavak. Srbijanska je policija zbog nasilja na sportskim terenima podigla optužnice protiv 12 osoba koje su sudjelovale u tučnjavi u utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

Riječ je o pet nogometaša Srbije, dvojici engleskih nogometaša, dva pomoćna trenera (iz obje reprezentacije po jedan) te trojici navijača koji su rabili pirotehnička sredstva. Ni jedna od osoba protiv kojih su podnesene prijave nije imenovana.

Engleski nogometni savez istaknuo je da nije primio nikakvu obavijest o optužnicama, ali da daje punu potporu svojim igračima. Uefa je prijavila obje momčadi zbog ponašanja igrača, a saslušanje će biti 22. studenog pred disciplinskom komisijom. Srbijanski nogometni savez suspendirao je svoje igrače Nikolu Ninkovića (17) i Ognjena Mudrinskog (20) na jednu godinu, a trenera vratara Srđana Maksimovića te kondicijskog trenera Andreja Milutinovića na dvije godine zbog sudjelovanja u tučnjavi.

Podsjetimo, mlada engleska reprezentacija pobijedila je u uzvratu u Kruševcu 1:0 pogotkom Dannyja Rosea u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, no odmah nakon pogotka izbila je masovna tučnjava u kojoj su sudjelovale obje reprezentacije. Tučnjava je počela na travnjaku, a nastavila se i u tunelu. Englezi su tada Srbe optužili za rasizam.

>>Srbi izgubili od Engleske u 94. minuti, izbila masovna tučnjava

Komentara 3

VI
Vid
11:16 31.10.2012.

To su srpska posla , optuzuju druge za svoju krivnju. Ali , koga uostalom zanimaju dogadjaji iz Srbije ? To je strana zemlja , za sve one koji jos neznaju !

OB
-obrisani-
11:37 31.10.2012.

Znaju svi kakvi su Srpski huligani i nije mi jasno zašto Srpske vlati gotovo uvijek stanu na njihovu stranu...Hvala ti Bože da nismo više u zajedničkoj državi, rađe ću biti gladan u samstolnoj Hrvatskoj..

MI
Miseloooo
18:09 31.10.2012.

Ne moze policija da podigne optuznicu vec javni tuzilac. Organ unutrasnjih poslova moze da podnese krivicnu prijavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije