Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uefina kazna

Srbija žestoko kažnjena zbog rasizma tijekom utakmice protiv Portugala

21.10.2019.
u 19:35

Osim za rasizam, Srbija je optužena i zbog ulaska navijača na travnjak, paljenja baklji, neprimjerenog navijanja i kašnjenja početka utakmice


Europski nogometni savez kaznio je Srbiju igranjem sljedeće dvije domaće službene utakmice, od čega druge uvjetno na rok od godinu dana, bez gledatelja zbog rasističkog ponašanja gledatelja tijekom utakmice protiv Portugala igrane početkom prošlog mjeseca u Beogradu.

Srpski savez mora platiti i 33.250 eura kazne.

Osim za rasizam, Srbija je optužena i zbog ulaska navijača na travnjak, paljenja baklji, neprimjerenog navijanja i kašnjenja početka utakmice.

'Kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo je odlučilo narediti Srpskom nogometnom savezu igranje sljedećih dviju domaćih natjecateljskih utakmica bez gledatelja s tim da je igranje druge uvjetno na rok od godinu dana', objavila je Uefa.

Srbija će tako morati igrati 14. studenoga protiv Luksemburga pred praznim tribinama, dok će tri dana potom na utakmici protiv Ukrajine imati pomoć navijača.

Uoči posljednja dva kola u skupini B Ukrajina je osigurala plasman na Euro s 19 bodova, dok se za drugo mjesto bore Portugal s 11 i Srbija s 10 bodova.

>> Pogledajte razgovor s Brunom Petkovićem na Večernji TV-u

Ključne riječi

Komentara 4

PR
prajdali100
20:33 21.10.2019.

Što sve rade dobro su i prošli. Znači sa Ukrajinom pred punim stadionom.

BA
BakaMraz
23:01 21.10.2019.

Koga briga za bilo sto u slijepom crijevu Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije