Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNO GA PODRŽAO

Srbi žele smjenu izbornika, ali je u njegovu obranu stao predsjednik Vučić

Beograd: Aleksandar Vučić sastao se sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom
M.M./ATAImages
14.09.2022.
u 14:33

Neki misle i da je vrijeme da se Pešić povuče jer su mu 73 godine i vidjelo se tijekom utakmica da mu nedostaje energije.

Premda su ponovili najlošiji rezultat u povijesti nastupa na prvenstvima Europe (ispali u osmini finala), Litavci ne odustaju od vjere u svoju viziju. Mindaugas Balciunas, glavni tajnik Litavskoga košarkaškog saveza, kazao je da im ni u primislima nije da promijene izbornika Kazisa Maksvitisa.

- Treba razumjeti da je ova momčad prvi put igrala pod Maksvitisovim vodstvom. Vidjeli smo kako radi, kojim znanjem raspolaže i kako cijela momčad kod njega diše. U njega vjerujemo i rekli smo mu da i ne razmišlja o ostavci. Uostalom, izgubili smo od pet odličnih reprezentacija, ali smo u većini tih utakmica i vodili - kazao je Balciunas decidirano odbivši mogućnost angažmana stranca za izbornika nacionalne vrste.

- To bi bila kapitulacija cijele povijesti litavske košarke.

Razmišljaju li tako i u Košarkaškom savezu Srbije, ostaje da se vidi. A ondje se s razočaranjem nakon poraza u osmini finala od Italije suočavaju na drukčiji način. Naime, u Beogradu se oglasio Aleksandar Vučić i javno podržao izbornika Svetislava Pešića i predsjednika tamošnjeg saveza Predraga Danilovića.

Doduše, neki misle i da je vrijeme da se Pešić povuče jer su mu 73 godine i vidjelo se tijekom utakmica da mu nedostaje energije. Uostalom, Pešiću sada naveliko predbacuju i to što se uoči Eurobasketa olako odrekao još uvijek jednog od najboljih europskih bekova Teodosića. 

>> Arijan Ademi danas će protiv Milana na San Siru ostvariti svoj stoti europski nastup za plave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije