Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠKI MOZART

Srbi se naklonili velikom Draženu Petroviću: Najbolji Europljanin svih vremena

Vlade Divac i Dražen Petrović
Foto: Drazen Brajdic/PIXSELL
1/5
22.10.2019.
u 20:37

Baš kada je trebao pokazati svu raskoš svog talenta, Dražen je život izgubio u stravičnoj prometnoj nesreći 7.lipnja 1993. godine u Njemačkoj.

Hrvatska košarkaška legenda Dražen Petrović rođen je u Šibeniku, na današnji dan 1964. godine. Ima i starijeg brata Aleksandra (Acu). Sinovi su Biserke i Joleta, a sam Dražen jedan je od velikana hrvatske košarke. 

Često se spominje kako je upravo on otvorio put europskim igračima u NBA ligu gdje je igrao za Portland, a pravu afirmaciju stekao je u dresu Netsa. 

Baš kada je trebao pokazati svu raskoš svog talenta, Dražen je život izgubio u stravičnoj prometnoj nesreći 7.lipnja 1993. godine u Njemačkoj. 

Povodom njegovog rođendana, priče o Petroviću prisjetili su se i u Srbiji gdje je Kurir napisao tekst našem košarkašu uz naslov:

'Blistava priča Mozarta pod koševima prekinuta je tragedijom od koje i danas prolazi jeza: Dražen Petrović, najbolji Europljanin svih vremena'.

Pišu kako je Petrović igrao za Šibenku, Cibonu, Real, Portland i New Jersey. Dodaju i kako je s Cibonom osvojio dvije evropske titule, a o njegovoj nesreći pišu: 

- Njegova djevojka Klara vozila je crvenog Golfa, a Dražen je spavao na mjestu suvozača. Oni su udarili u kamion koji se ispriječio na putu, a Klara ga nije vidjela jer je bila slaba vidljivost. Dražen Petrović je poginuo, a Klara je prošla s ozljedama - pišu te dodaju kako je po stranici HoopsHype najbolji europski igrač svih vremena. 

>>> Pogledajte što je o novom ugovoru rekao Bojan Bogdanović

 

 

 



 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Observer
Observer
21:02 22.10.2019.

Ovakav naslov moze izmisliti samo genijalni mozak !

MM
Marljivi mrav
21:17 22.10.2019.

Pokoj mu duši. Hrvat. 1993 bili smo Hrvati u borbi za Hrvatsku. Ne sječam se da su nekakvi silni vojnici Europe uskočili upomoč. Niti da smo nekakva europska unija.Tako da HRVAT. Ne Europljanin.

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
20:47 22.10.2019.

svaka čast velikom Draženu, poštivao sam ga, obožavao, i plakao kad je poginuo, ali (daleko) najveći europski košarkaš svih vremena, i (najvjerojatnije) možda i najveći bijeli košarkaš poslije Larryja Birda je DIRK NOWITZKI !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije