Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNA JE U DOMOLJUBLJU

Srbi otkrili zašto su Hrvati toliko uspješniji: 'Da se ne čudimo gdje su vatreni, a gdje smo mi'

Rotterdam: Nogometaši Hrvatske slave ulazak u finale Lige nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
15.06.2023.
u 18:33

"Kad se pitamo, a pitali smo se više puta, zašto Hrvatska ima toliko uspjeha u nogometu, a nas često nema ni na karti. Pa možda odgovor leži u Luki Modriću i njegovom razmišljanju i odnosu prema nacionalnom dresu. Od neprocjenjive je važnosti da vođa generacije daje ovakav primjer kakav daje Modrić."

Ne stišavaju se reakcije na jučerašnju utakmicu u polufinalu Lige nacija i veličanstvenu pobjedu Hrvatske nad Nizozemskom. Jedan od junaka naše pobjede bio je kapetan Luka Modrić. Portal Kurira, jedan od najposjećenijih u Srbiji, posvetio mu je tekst u kojem objašnjava razliku između hrvatske i srpske reprezentacije.

"Ako netko ima "pravo" provesti ljetni odmor u bilo kojem dijelu svijeta, uživajući nakon završetka sezone - to je on. Ako itko ima pravo reći reprezentaciji "preskačem ovo" i otići na odmor - to je on. Ako postoji netko na koga bi se svi nogometaši trebali ugledati po pitanju istinskog domoljublja - to je on. Kod Luke Modrića", navodi Kurir.

Kurir navodi da Modrić zapravo radi razliku i vuče sve igrače u reprezentaciji. Novinari srbijanskog portala smatraju da to nedostaje njihovoj reprezentaciji.

"Nogometaš koji je dobrano zagazio u 38. godinu života i bliži se čak petom desetljeću života! Kad netko takav nosi nacionalni dres, a još s kapetanskom vrpcom na ruci, nema sumnje da bilo tko drugi uopće može pomisliti bilo kada otkazati reprezentaciju ili staviti bilo što drugo ispred reprezentacije.

Kad se pitamo, a pitali smo se više puta, zašto Hrvatska ima toliko uspjeha u nogometu, a nas često nema ni na karti.

Pa možda odgovor leži u Luki Modriću i njegovom razmišljanju i odnosu prema nacionalnom dresu. Od neprocjenjive je važnosti da vođa generacije daje ovakav primjer kakav daje Modrić.

Taj pošten i iskren odnos prema dresu, u kojem očito najviše voli igrati, na kraju uvijek daje rezultate. Zato su tu gdje jesu. I zato su razbili Nizozemsku usred Rotterdama", piše Kurir.

>> Dalić otkrio što je kazao vatrenima: To je moja velika želja, a i vaša

 

Komentara 11

FI
Fileki
22:31 15.06.2023.

Srbi si relevantni samo u uzgoju odojaka i šljivovici. I naravno u Bežaniji

Avatar antikomunist2
antikomunist2
20:07 15.06.2023.

Sva sreca da su srbi to otkrili! Ma tko bi drugi!

Avatar bozijo
bozijo
10:23 16.06.2023.

Hrvatske su tiskovine sedamdesetih prošlog stoljeća više bile hrvatske no što su danas.Danas su fokusirane "da nas informišu o svakom prdežu iz Srbije".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije