Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLI U FINALE

Srbi napravili korak prema skupini s Hrvatskom! Još jedna utakmica dijeli ih od Eura

Euro 2020 Qualification Play off - Norway v Serbia
Foto: NTB/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
08.10.2020.
u 23:13

Hrvatska će u skupini Europskog prvenstva, koje je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za ljeto iduće godine, igrati s Engleskom, Češkom te pobjednikom kvalifikacija.

Nogometna reprezentacija Srbije napravila je korak prema plasmanu na Europsko prvenstvo gdje će, ako prođe, biti u skupini s Hrvatskom. Srbi su u playoffu kvalifikacija na gostovanju svladali Norvešku nakon produžetka s 2:1 i plasirali se u finale doigravanja.

Srbi su bili puno bolji i stvarali šanse, no gol su postigli tek u 82. minuti kada je zabio Milinković-Savić. Izjednačio je Normann u 88., da bi pobjedu gostima donio Milinković-Savić novim golom u produžetku.

Srbi će u finalu doigravanja igrati protiv Škotske koja je na jedanaesterce svladala Izrael nakon što u 120 minuta nije bilo golova. Finale je 12. studenog u Beogradu, Srbi će biti favoriti u tom susretu, a pobjednik toga dvoboja ide u skupinu s Hrvatskom

Hrvatska će u skupini Europskog prvenstva, koje je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za ljeto iduće godine, igrati s Engleskom, Češkom te pobjednikom kvalifikacija.

Od ostalih rezultata izdvajamo i ispadanje Bosne i Hercegovine koja je na svom terenu iznenađujuće izgubila od Sjeverne Irske na jedanaesterce.

REZULTATI PLAY OFFA

SKUPINA A
Polufinale:
Island - Rumunjska  2-1 (Sigurdsson 17, 35 / Maxim 63-11m)
Bugarska - Mađarska 1-3 (Yomov 89 / Orban 17, Kalmar 48, Sallai 75)

Finale - 12. studenog (Budimpešta)
Mađarska - Island

SKUPINA B
Polufinale
BiH - Sjeverna Irska 3-4 11m (1-1 - Krunić 13 / McGinn 53)
Slovačka - Irska     4-2 11m (0-0)

Finale - 12. studenog (Belfast)
Sjeverna Irska - Slovačka

SKUPINA  C
Polufinale:
Škotska - Izrael  5-3 11m (0-0)
Norveška - Srbija 1-2 (Normann 88 / Milinković-Savić 82, 102)

Finale 12. studenog (Beograd)
Srbija - Škotska

SKUPINA D
Polufinale:
Gruzija - Bjelorusija 1-0 (Okriašvili 7-11m)
S.Makedonija - Kosovo 2-1 (Kololli 16-ag, Velkoski 33 / Hadergjonaj 29)

Finale - 12. studenog (Tbilisi)
Gruzija - Sjeverna Makedonija

Komentara 17

DU
Deleted user
23:59 08.10.2020.

Hrvati navijaju za krscansku bracu iz Srbije. PA necemo valjda bit za balije I talibane

RE
RedTree
00:30 09.10.2020.

Gledao djelomično, da vidimo te wunderkindove Norveške. Ljudi totalno podbacili, veza im je slaba. Srbija 3-5-2, što ostavlja puno prostora po bokovima, igra preko desne strane i nabačaje na mitrović, što ostavlja puno prostora po bokovima, nije im igrao otpočetka milinković!?.

NI
Nini istrijan
01:08 09.10.2020.

Iskreno,potpuno zasluzena pobjeda Srbije gdje Norveska nije takoreci stvorila jednu sansu dok je Srbija(u prvom redu Mitrovic) promasivala sansu za sansom. Srbija ima odline igrace ali nikako da igraju kao jedna cjelina.U ovoj utakmici su pokazali da ovakvom igrom moguu biti svakome vrlo nezgodan protivnik. BiH unatoc svim zvjezdama naspram prosjecnim igracima Sj.Irske nisu psiholoski dorasli ovakvim utakmicanma. Moraju da se ozbiljno zauzmu treniranjem jedanaesteraca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije