Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IM JASNO

Slovaci u čudu: Zašto Hrvatska igra na ovom stadionu?!

Prodaja ulaznica za utakmicu Hrvatska - Slovačka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
15.11.2019.
u 11:05

"I zbog toga je iznenađujuće što će se posljednja i odlučujuća utakmica igrati na malom stadionu. Rujevica ima kapacitet od samo 8200 gledatelja. Stadion ne pripada među najveće u Hrvatskoj", navodi slovački SME

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20.45 igra ključnu utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine. Izabranici Zlatka Dalića na Rujevici odmjerit će snage sa Slovacima, a upravo je odabir stadiona izazvao interes kod naših protivnika.

Naime, slovački mediji čude se što je HNS za domaćinstvo ove važne utakmice izabrao riječki stadion. Hrvatska je domaće utakmice u ovom ciklusu kvalifikacija do sada igrala protiv Azerbajdžana na Maksimiru (pred 23.000 gledatelja), Walesa u osječkom Gradskom vrtu (17.000) i Mađarske na Poljudu (32.000).

"I zbog toga je iznenađujuće što će se posljednja i odlučujuća utakmica igrati na malom stadionu. Rujevica ima kapacitet od samo 8200 gledatelja. Stadion ne spada među najveće u Hrvatskoj", navodi slovački SME i dodaje:

"Stadion je moderan, izgrađen je prije samo četiri godine, a procjenjuje se da je stajao 24 milijuna eura. Međutim, samo je glavna tribina natkrivena."

Podsjećamo, Hrvatska je nakon sedam kola vodeća momčad skupine s 14 osvojenih bodova. Vatreni su još uvijek u ugodnoj situaciji jer svjetskim doprvacima plasman na Euro donosi i bod protiv Slovačke.

S druge strane, Slovaci bi s tri boda osvojena na Rujevici i potom u zadnjem kolu kod kuće protiv Azerbajdžana bili pobjednici skupine, dok bi Hrvatska čekala rasplet utakmice Wales – Mađarska. Ako Mađari ne bi osvojili tri boda u Cardiffu, vatreni bi prošli dalje kao drugoplasirani. U slučaju mađarske pobjede, kao zadnja opcija ostaje nam doigravanje kroz Ligu nacija.
 

Komentara 30

ZO
zoranos
11:42 15.11.2019.

A povrh toga svega na obali sada divlja južina i pitanje je da li će se utakmica uopće i moći igrati! I to je tako svake godine u ovo vrijeme. I onda kada postavim pitanje kako je moguće da čovjek koji je rekao "Rujevica 16.11." još ima posao u HNS-u - dobijam minuse? Taj čovjek dobija preko 10000kn plaću za ovakve diletantske odluke koje kompliciraju situaciju i dovode u pitanje i odigravanje same utakmice zbog vremenskih uvjeta i direktno onemogućuje da 20000 ljudi još bude prisutno na toj utakmici. Ova odluka nije za otkaz - ovo je za zatvor (djela protiv nacionalnih interesa)!

Avatar Django
Django
11:17 15.11.2019.

Svatko sa imalo mozga bi se čudio. Koliko bi se tek čudili kad bi znali koliko puta smo sami sebi činili, i još uvijek činimo štetu, samo zbog toga da ugodimo šačici glasnih bezumnika.

ZE
Zeton
11:16 15.11.2019.

U Rijeci se treba igrati, ali ne kako kaže naš izbornik, zadnju i odlučujuću utakmicu. Očito su likovi iz HNS išli na ruku Miškovića i njegovoj kamarili. Samo da sve dobro prođe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije