Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nečovječan potez'

Sramota! Hrvat otkrio probleme sa srcem, klub uzvratio nehumanim potezom!

Sandro Sukno
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/9
12.02.2018.
u 10:24

– Neka ovaj slučaj bude poruka našim igračima da im je bolje za nešto manje novca ostati u nekom našem klubu

Sandro Sukno, vaterpolist kojemu su talijanski liječnici utvrdili urođenu srčanu manu, još uvijek ne zna što će biti s njegovom karijerom. neki liječnici prognozirali su mu kraj karijere, no bilo je i drukčijih mišljenja. 

I dok se Sandro bori s bolešću, dok razmišlja što i kako dalje, njegov klub Pro Recco nije se baš istaknuo humanošću. Naime, najtrofejniji klub svijeta raskinuo je ugovor s našim igračem.

– Ne usuđujem se davati ikome lekcije, ali potez Pro Recca u najmanju ruku mogu ocijeniti kao nečovječan. To ide njima na dušu, to je njihova stvar, rekao je za Sportske novosti Ivica Tucak, izbornik naše vaterpolo reprezentacije, a nadovezao se Perica Bukić:

Sandro Sukno
1/7

– Neka ovaj slučaj bude poruka našim igračima da im je bolje za nešto manje novca ostati u nekom našem klubu, gdje te tretiraju kao čovjeka, a ne kao sredstvo, rekao je Bukić.

A kad se sve otkrilo u listopadu prošle godine, iz talijanskog kluba poručili su da će biti uz njega. Sad su to ipak pogazili.

– Sve to je za nas bolno, no zdravlje svakog sportaša prioritet je za sve nas. Morat ćemo dovršiti sezonu bez jednog od najboljih igrača svijeta i to će biti veliki nedostatak za našu momčad – kazao je predsjednik Pro Recca Maurizio Felugo. 

No, nekoliko mjeseci poslije povukao je prilično nepopularan potez.

Komentara 4

DH
dalibor.hren
11:06 12.02.2018.

Novinar bi morao znati da mana nije bolest! Gdje su bili naši eksperti koji nisu otkrili UROĐENU srčanu manu? Čovjek je mogao umrijeti u bazenu. Što se kluba tiće, to su zakoni profesionalizma, nema tu ljudskosti, humanitosti....

BE
Bel
10:47 12.02.2018.

Potez je nepopularan, ali ocekivan. Pitanje je sto je bilo u klauzuli ugovora a u stavku koji se odnosi na bolest. Ugovori se ne sklapaju u ime humanosti, nego u ime zarade. Sto da klub radi s igracem koji ne moze igrati? Ako je dugo u klubu, mogu ga zadrzati kao trenera ili pomocnog trenera. Ako je u klubu malo, onda ga otpustaju. I oko toga ne treba dramiti, jer se tako radi sa svim radnicima, bilo koje struke, ako ne mogu raditi ( s radnicima koji sklapaju ugovore).

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
18:46 12.02.2018.

jaka pouka. da je ostao ovdje umro bi i ne znajuci od cega. ovako je bar saznao gdje je problem i sto dalje. nadam se da je dovoljno zaradio i zelim mu brz oporavak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije