Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\'mou camp\'

Sputao Ronaldov ego i postao Veličanstveni

'Real Madrid\'s Portuguese coach Jose Mourinho reacts before the Spanish league football match Real Madrid against Valencia at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on April 08, 2012.  AFP PHOTO/DO
'DOMINIQUE FAGET'
22.04.2012.
u 20:36

Uđe li Real u finale Lige prvaka, Mourinho može postati prvi trener u povijesti koji je s tri kluba osvajao to natjecanje...

Dočekao je i taj trenutak. Devet je puta dolazio na Nou Camp, nijednom nije pobijedio, ni s Chelseajem, ni s Interom, ni s Realom. I sad, na desetom gostovanju, napokon je pokorio i katalonsku tvrđavu koju su kreativni španjolski novinari odmah preimenovali u – "Camp Mou"!

I nakon pobjede 2:1 u El Clasicu Jose Mourinho ostao je dosljedan sebi i nije medijima ponudio ni slova. Za razliku od Guardiole, koji je eksperimentirao gurnuvši Danija Alvesa u vrh napada na desnoj strani (Puyola je prilijepio za Ronalda na desnom obrambenom boku i tako "promiješao" svoj ionako nesiguran zadnji red), lijevo mu je bio nemirni mladac Tello, na klupi su ostali Fabregas, Sanchez, pa Pique...

Odlučio se za najbolje

Mourinho se ovaj put držao logike za razliku od prijašnjih utakmica s Barcom kad je također izmišljao neke stvari (Pepe kao zadnji vezni flaster na Messiju) koje nisu funkcionirale. Sada se odlučio u vatru gurnuti najbolju momčad, svaki igrač na svom mjestu. A Mourinho je mogao takav sastav izvesti na Nou Camp samo zbog jednog razloga: znao je da mu momčad vjeruje!

Uspio je silno narcisoidnog Cristiana Ronalda uvjeriti da svu svoju genijalnost mora staviti u funkciju momčadi i onda je dobio nezaustavljivog igrača koji odlučuje velike utakmice. Znao je Mourinho da se s Barcom nemoguće nadmetati u posjedu lopte, ali je isto tako znao da će stalnim presingom "tika-taka" izgubiti svoj ritam.

Čačić obožava Josea

– Obožavam Mourinha, gdje god je bio, momčad ga je slijedila! A to je najteže napraviti u svlačionici prepunoj zvijezda – rekao je Dinamov trener Ante Čačić.

Porto, Chelsea, Inter i sad Real – s tim je klubovima bio nacionalni prvak. U srijedu mu dolazi Bayern na polufinalni uzvrat Lige prvaka, uđe li Real u finale, Mourinho će biti u prilici postati prvi trener u povijesti koji je s tri kluba osvajao Ligu prvaka! Dosad je to učinio s Portom i Interom. "Mou veličanstveni"...

Ključne riječi

Komentara 9

PE
peljar
23:27 22.04.2012.

Smiješno je da ovaj ****** od trenera uopće izaziva bilo čiju pažnju, kao što je smiješno da obična igra uopće izaziva bilo čiju pozornost. Real? Barcelona? Itd. Samo cirkus i ništa više.

OL
olovka
23:34 22.04.2012.

Smijesno je , sto mi bijednici zaljubljeni u fudbalsku loptu , sa prostora bivse Jugoslavije , nemamo mogucnosti da gledamo fudbalske utakmice , a lakrdiju imamo i u dvoristu kad se dijeca zajebavaju .

LO
loza
23:09 22.04.2012.

Znate što bi trebalo biti smješno, ali nije, žalosno je što ovaj čovjek stalno priča da se bori protiv sviju, protiv cijele nogometne scene. I ono što je najžalosnije u pravu je. Neznam kakvo je stanje bilo u svijetu ali kod nas prelazak Moruinja komentirali su riječima, propast Reala, bunker Real, Real neće igrati nogomet, publika će ga otjerati. U nepunih mjeseca dana osvojio je ligu pravaka i takva sranja o njemu su odredom pričali hrvatski nogometi stručnjaci, u većini slučajeva proslavljeni igrači. Čak su počeli bili omaložavati njegov uspjeh sa interom, da lako je osvojiti ligu pravaku sa najboljom momčadi na svijetu. Da su osvojili ligu pravaka igrajuči antinogomet. Jedina poetska pravda u cijeloj priči jest da te ljude više ne zovu da komentiraju njegov rad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije