Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale

Tottenham slomio City u završnici, Liverpool na korak do polufinala

Tottenham slomio City u završnici, Liverpool na korak do polufinala
Foto: Reuters/Pixsell
09.04.2019. u 22:25

Nogometaši Liverpoola napravili su veliki korak prema polufinalu Lige prvaka nakon što su u prvoj utakmici na Anfieldu pobijedili Porto 2:0, dok će u drugom paru uzvrat biti puno zanimljiviji, jer Tottenham je s minimalnih 1:0 u Londonu pobijedio Manchester City.

Liverpool, za koje je Dejan Lovren odigrao svih 90 minuta, pobjedom 2:0 protiv Porta ostvario je značajnu prednost uoči uzvrata, a čovjek odluke bio je Brazilac Roberto Firmino, koji je prvo u 5. minuti asistirao Keiti za 1:0, a onda u 26. zabio i za konačnih 2:0. 

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Odlična vijest za nas je što je Dejan Lovren prvi put nakon više od tri mjeseca zaigrao u početnoj postavi Liverpoola, a odigrao je vrlo dobro, uspješno je čuvao opasnog Portova napadača Maregu. 

Kolike su male šanse nogometaša Porta u uzvratu potvrđuje podatak da nikad u povijesti nisu uspjeli pobijediti Liverpool u europskoj utakmici. Imaju tri remija, te četiri poraza.

U drugoj utakmici, dvoboju Tottenhama i Manchester Cityja, presudio je pogodak Korejca Sona u 78. minuti. 

Tragičar utakmice bio je najefikasniji igrač Cityja ove sezone, Sergio Agüero, koji u 13. minuti nije uspio iskoristiti jedanaesterac. Odnosno, sjajno mu ga je obranio Hugo Lloris. A sudac Bjorn Kuipers na najstrožu je kaznu pokazao tek poslije pregledavanja snimke.  Zanimljivo, Lloris je u 2019. godini obranio sva tri jedanaesterca koja su dosuđena protiv Tottenhama. 

Raritetan je podatak da su se Spursi i Redsi jučer sastali 157. put u povijesti, a tek prvi put u nekom od europskih natjecanja!

Trener Tottenham Mauricio Pochettino imat će puno briga uoči uzvrata iduće srijede, jer zbog ozljede vjerojatno neće moći računati na svog najboljeg igrača Harryja Kanea, koji je s bolnom grimasom, šepajući, napustio teren u 55. minuti jučerašnje utakmice. Stradao mu je lijevi gležanj, teško da će biti spreman za uzvrat.

U srijedu se igraju preostale dvije utakmice: Manchester United - Barcelona i Ajax - Juventus.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Tottenham - Manchester City
1/17

Komentara 2

SV
stjepan v.
00:45 10.04.2019.

1 nula...slomili?

DH
dalibor.hren
21:59 09.04.2019.

Jučer i dans ste pisali da Lovren neće biti u prvom sastavu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije