Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boli glava

Sportaši su u rastavama gubili milijune, a neki su ostali samo u gaćama

Tiger Woods i Elin Nordegren
Foto: Reuers/Pixsell
1/9
13.07.2017.
u 19:47

Bivša supruga i punica urotile su se kako bi od mene izvukle milijune - izjavio je Tyson o svom 'slučaju' koji ga je koštao 10 milijuna dolara

Boris Becker u karijeri je zaradio više od 60 milijuna eura. Nije bilo dovoljno. Bogatstvo čovjeka koji je peti na listi tenisača po zaradama na turnirima istopilo se kao da nikada nije ni postojalo. Imao je, istina, loših, zapravo groznih, poslovnih procjena, ali glave su mu došle žene, piše Večernjakov sportski tjednik Max!.

Beckerov put prema dolje počeo je zbog jedne pogrešne odluke, jednog seksa na brzinu s Ruskinjom Angelom Ermakovom u WC-u londonskog restorana u vrijeme dok mu je tadašnja supruga Barbara Feltus bila u sedmom mjesecu trudnoće. Taj kratki izvanbračni izlet, a Becker i danas tvrdi da je s Annom bio tad i nikad više, koštao ga je više od neplaniranog djeteta. Stajao ga je financijskog kolapsa.

Gotovo pet milijuna dolara morao je sudskom odlukom isplatiti Angeli na ime uzdržavanja djeteta, a novi udarac koji ga je odveo u dugove zadala mu je supruga koja mu je nevjeru pokušala, ali nije uspjela, oprostiti i u brakorazvodnoj parnici to mu naplatila polovicom imetka, s gotovo 25 milijuna dolara, luksuznom vilom u Miamiju te uz 30.000 eura mjesečne alimentacije. Tabloidi špekuliraju da mu slijedi rastava i od sadašnje supruge Lilly. Njoj je, međutim, ostalo malo toga za uzeti.

Boris Becker nije jedina velika sportska zvijezda kojoj je rastava braka uništila život, ali novac bez kojeg je Nijemac ostao u brakorazvodnoj parnici nije vrijedan spomena u usporedbi s bogatstvom koje su bivše sportske zvijezde isplatile svojim bivšim suprugama. Neki su sportaši ostajali doslovno u gaćama, poput bivšeg engleskog vratara Davida Jamesa kojega je brakorazvodna parnica toliko financijski uništila da je bio prisiljen rasprodati nogometne uspomene koje je skupio tijekom karijere pa čak u poznim godinama prihvatiti i ponudu iz Indije.

Robin Givens uvijek će biti bivša supruga Mikea Tysona unatoč solidnoj glumačkoj karijeri. Osam mjeseci trajao je njezin brak s Iron Mikeom koncem 80-ih, a to je vrijeme naplatila s 10 milijuna dolara. Vjenčali su se na brzinu jer je Robin navodno ostala trudna. Nedugo nakon vjenčanja imala je spontani pobačaj, a Tyson danas tvrdi da je trudnoća bila samo izmišljena kako bi ga namamila u brak.

- Ona i njezina majka su nemilosrdne, urotile su se kako bi od mene izvukle milijune - napisao je prije nekoliko godina u autobiografiji Tyson koji je svojoj punici dao i pet milijuna dolara za kupnju vile.

Kasnije osramoćeni biciklistički as Lance Armstrong godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak testisa upoznao je Kristin Richard. Nedugo zatim, 1997., vjenčali su se, dobili troje djece, no šest godina kasnije podnio je zahtjev za razvod nakon što se zaljubio u pop-zvijezdu Sheryl Crow. Ta ga je ljubav koštala 14 milijuna dolara. Je li se isplatila? I nije, jer ga je Sheryl 2006. ostavila.

Shaquille i Shaunie O’Neal bili su u braku koji bi se mogao nazvati otvorenim. Navodno su i jedno i drugo imali izvanbračne izlete, Shaunie je u sedam godina braka dva puta zbog Shaqovih ljubavnih avantura podnosila pa onda povlačila zahtjeve za razvod sve dok 2009. nije otišla do kraja. Koliki je dio Shaqova bogatstva (tada procijenjenog na 130 mil. dolara) dobila Shaunie, kasnije uspješna producentica, ni danas nije poznato. Potvrđeno je tek da joj je pripalo 20.000 dolara mjesečne alimentacije, no s obzirom na to da njezino bogatstvo danas iznosi 110 milijuna dolara, logična je pretpostavka da je velik dio “naslijedila” rastavom.

Razuzdani život Tigera Woodsa, koji vjerojatno ni sam ne zna koliko je ljubavnica imao, došao mu je na naplatu razvodom kojim je bivšoj supruzi Elin Nordegren ostavio 100 milijuna dolara. No ni to nije najveći iznos koji je jedan sportaš isplatio u brakorazvodnoj parnici. Michael Jordan bio je najveći na terenu, no morao je biti i izvan njega.

Razvod od supruge Juanite nakon 17 godina braka koštao ga je čak 138 milijuna dolara. Jordana se godinama povezivalo s ljepoticama, jedna od njih bila je i Robin Givens, koja je tada bila u braku s Mikom Tysonom, zbog čega je pijani Iron Mike svojedobno pokušao i namlatiti MJ-a, no zahtjev za razvod nije podnijela njegova tadašnja supruga, već on. U drugom braku Jordan je odlučio biti pametniji i potpisao je predbračni ugovor koji u prvom nije imao. Razvede li se od sadašnje, 17 godina mlađe supruge Yvette, njoj će pripasti milijun dolara za svaku godinu braka. Ostanu li pak u braku 10 ili više godina, Yvette će moći računati na pet milijuna dolara po godini “staža”.

Veronica Lario 20 godina trpjela je bivšeg vlasnika Milana Silvija Berlusconija i njegovu ženskarsku narav, dok kap nije prelila čašu. U zahtjevu za razvod kao razlog prekida braka navela je partnerovo “druženje s mladim djevojkama”. U strahu od iznošenja prljavog rublja i da bi izbjegao neželjene posljedice izvjesnog medijskog spektakla koji bi se stvorio u brakorazvodnoj parnici, Silvio je pristao na sve što je Veronica tražila pa joj je pripala 75 milijuna eura vrijedna vila nadomak Milana, ali i čak tri milijuna eura mjesečnog “džeparca” dok je živa.

Kada se prije devet godina razveo od druge supruge Irine, s kojom ima petero djece, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič platio joj je odštetu od 300 milijuna funti, a pripala su joj i dva stana u Londonu te dvorac u Francuskoj. Dobro je i prošao za razliku od svog sunarodnjaka, vlasnika Monaca Dmitrija Ribolovljeva koji je i “vlasnik” najskupljeg razvoda u povijesti. Šest se godina sa suprugom Elenom vukao po sudovima, a kako s njom nije želio podijeliti svoj imetak, sud je 2010. čak i blokirao njegove račune.

Naposljetku je olakšan za čak četiri milijarde dolara u novcu i nekretninama! Bivšoj gospođi Ribolovljev pripala je bivša vila Donalda Trumpa u Palm Beachu, stan u New Yorku, kuća u najluksuznijoj četvrti Ženeve u kojoj su živjeli, imanje u blizini skijališta Gstaad, pa čak i grčki otok Scorpios kojem je vlasnik bio Aristotel Onassis.

Komentara 1

Avatar davcro
davcro
23:51 13.07.2017.

za neke su žene skup sport

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije