Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Splitski polumaraton dodijelio medalju i "prvoj otraga": 'Oduševljena sam, a najvažnije je da sam istrčala!'

Splitski polumaraton
Foto: Vecernji.hr
1/3
25.02.2019.
u 00:30

Trkačica Irma u cilj je ušla točno tri sata od početka trke, odnosno u posljednjoj sekundi natjecateljskog dijela

U nedjelju je održano 19. izdanje Splitskog polumaratona. U gradu pod Marjanom trčalo je 2800 natjecatelja, od čega preko tisuću stranaca. Ni bura koja je poharala Dalmaciju ovaj vikend nije spriječila dobro raspoloženje među trkačicama i trkačima. 

Na dobro raspoloženje i dobru vibru utjecao je i jedan novitet. Naime, ove je godine po prvi put dodijeljena medalja za posljednjeg trkača, odnosno trkačicu, koja je za ovu prigodu dobila titulu - 'prve odozada'. 

Trkačica Irma Zerdo (35) iz Visokog u BiH, koja je trčala kao dio grupe iz Sarajeva, kroz cilj je prošla točno u podne, tri sata od početka maratona, odnosno u posljednjoj sekundi natjecateljskog dijela polumaratona. Irma je bila oduševljena informacijom da je osvojila medalju i da ide na ceremoniju dodjele. U cilju su je dočekali s ogrtačem, ležaljkom i Pipijem da se malo odmori i osvježi, a na dodjeli je dobila još i gajbu pića da počasti sebe i društvo. Irma je otkrila da se na Splitskom polumaratonu nije opterećivala rezultatom.

-  Trčala sam lagano i guštala. Predobro se osjećam! Meni je najvažnije da sam završila utrku, a ovaj nenadani doček i medalja su mi stvarno super - rekla je Irma koja se popela na postolje zajedno s najboljima. 

Dodajmo kako je pobjednica utrke polumaratona Buzuayehu Mohamed Ahmed iz Etiopije s vremenom 1:13:19, a pobjednik Samuel Naibei Kiplimo iz Kenije s vremenom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije