Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Splitska policija na nogama! Počele kontrole uoči utakmice

Policija na Poljudu
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
09.10.2019.
u 13:24

Policajci u uniformi i 'civilu' pojačano su nazočni na splitskim ulicama, budući da se prvi dolasci navijača očekuju tijekom poslijepodneva

Splitska policija u srijedu je, dan uoči nogometne utakmice hrvatske i mađarske nogometne reprezentacije pred ispunjenim Poljudom na kojem se očekuje 33 tisuće navijača, započela sa sigurnosnim kontrolama s obzirom na to da je utakmica proglašena kao visokorizična.

Policajci u uniformi i 'civilu' pojačano su nazočni na splitskim ulicama, budući da se prvi dolasci navijača očekuju tijekom poslijepodneva.

>>> Evo kako će 'srebrni' hrvatski reprezentativci izgledati 2058. godine

Policija na Poljudu
1/25

Na raspolaganju je veći broj policajaca i iz drugih policijskih uprava, helikopter, dronovi i sve ostalo što im može pomoći u detektiranju i sprječavanju eventualnih incidenata.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić izjavila je da su njihovi policajci raspoređeni na svim ključnim punktovima u gradu, odnosno na mjestima gdje će se okupljati navijači.

Ponovno pozivaju građane na suradnju i da im dojave ako uoče bilo kakve nerede.

- Navijače očekujemo, ali i očekujemo da oni neće svi biti navijači istih navijačkih skupina. Očekujemo ih ne samo u Splitu, već i na području cijele županije. Isto tako očekujemo i strane navijače. Molimo građane da ako uoče bilo kakvo sumnjivo ili protupravno ponašanje da odmah nazovu 192. Smatramo da nam u ovom trenutku mogu pomoći i građani - istaknula je Lolić.

Policija u svom redovnom radu osiguranja utakmice kontrolira i društvene mreže, na kojima su se posljednjih dana pojavile dvosmislene informacija koje ne ukazuju na direktnu ugrozu, ali moraju biti provjerene.

>> Pogledajte što izbornik Daliće kaže uoči dvoboja s Mađarskom

Komentara 14

SS
sokac sa drave
11:37 10.10.2019.

mado-zasto da se igra u Splitu gdje nisu pozeljni ako u prvih jedanaest nema osam hajdukovaca.Odnosi se netrebaju nista poboljsavati ima u hrvatskoj dosta gradova gdje se moze igrati uz 100% podrsku navijaca.Inace je zalosno da nam imputiras krah drzave zbog Mamica,Sukera i Sirica.Neznam gdje zivis ali si prespavao najveci uspjeh naseg nogometa drugo mjesto na svijetu u rusiji.Hvala Sukeru i Mamicu sto su nam podarili taj uspjeh i digli nam nacionalni ponos u nebesa.A nu.

ER
EroK
09:32 10.10.2019.

Policiji su poznati plačenici neprijatelja za izazivanje incidenata, neka ih uhiti i zatvori za 3 dana prije utakmice, za vrijeme utakmice i dan nakon utakmice. Jedni te isti huligani za novac, rade neugodnosti na svim utakmicama. Vrijeme je da sese zaustave i pošteno kazne zatvorom i novčano. Novčano neka plate 30-to dnevno zatvorsko uzdržavanje.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
13:54 09.10.2019.

Tko je doveo do ovoga da nacionalna reprezentacija nije dobro dosla u Split? Stadion ce biti pun , pola pune bosanci i hercegovci..... i to je sve u redu ali nije u redu da dobar dio naroda mrzi svoju reorezentaciju iako je stanje malo bolje od kad je bjegubac od pravosudja Zdravko Mamić u izgnanstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije