Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S 2:0 UŠLI U FINALE

Split razmontirao Cibonu usred Zagreba

Cibona i Split u 2. utakmici polufinala doigravanja za košarkaskog prvaka Hrvatske
Matija Habljak/PIXSELL
21.05.2021.
u 21:10

Premda su prethodnu večer na Gripama odigrali majstoricu za ostanak u Prvoj ABA ligi, Splićani za manje od 24 sata, usred Zagreba, deklasirali Cibonu koja je djelovala prilično nemoćno

Premda su ni 24 sata prije na Gripama odigrali sjajnu majstoricu za ostanak u Prvoj ABA ligi protiv Sparsa, košarkaši Splita uspjeli su jednako dobro odigrati i u petak navečer u Zagrebu. U drugoj utakmici polufinala doigravanja za hrvatskog prvaka, žuti su razmontirali domaću Cibonu (93:71) i tako dvokorakom prošli u finale HT Premijer lige u kojoj će se nadmetati s boljim iz nedjeljne majstorice Zadra i Gorice.

A ta prva utakmica finala zakazana je već za ponedjeljak i igrat će se u Zadru ili, ako prođe Gorica, onda u Splitu.

U glatkoj pobjedi nad Cibonom, kod Splićana prednjačili su Ukić (18 koševa) i Luković (16), dvoznamenkasti su bili još i Mesiček (13), Marčinković (12) i Perković (10), a kod nemoćnih domaćina bolji od ostalih bili su Planinić (16) i Drežnjak (14) te Radovčić (10 koševa, 6 asista).

S ovim uvjerljivim porazom, sezona za Cibonu je završena, dok Split kreće u utrku za naslovom kojeg na Gripama priželjkuju još od 2003. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:17 21.05.2021.

Dost žalosno kaj je ostalo od legendarnog kluba Cibone. ( Time ne umanjujem zasluženo pobjedu odličnog Splita. )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije