Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Open

Spektakl u Umagu: Dolaze tri Grand slam pobjednika. Nastup potvrdio Marin Čilić

Marin Čilić pobijedio je Pabla Carrena Bustu i uveo Hrvatsku u polufinale Davis Cupa
Sanjin Strukic/PIXSELL
12.05.2023.
u 07:30

'Više od desetljeća čekali smo da neki od aktualnih Grand Slam pobjednika zaigra na našem turniru, a ove smo godine dočekali čak trojicu i k tome još i trojicu bivših pobjednika Umaga'

Nakon Švicarca Stanislasa Wawrinke, još dvije svjetske teniske zvijezde potvrdile su nastup na umaškom ATP Croatia Openu koji je ove godine na rasporedu od 21. do 30. srpnja, dva tjedna nakon Wimbledona. Dolazak u Stella Maris najavili su naš Marin Čilić i Austrijanac Dominic Thiem, obojica – kao i Wawrinka (2006.) – također pobjednici tog turnira. Marinu je to pošlo za rukom 2012., a Dominicu 2015. godine.

Sjajan posao Poljaka

A svu trojicu povezuju još dvije značajne pojedinosti: svi u svojoj kolekciji trofeja imaju barem jedan naslov na Grand Slam turnirima (Wawrinka tri) i sva trojica su u jednom trenutku bili treći tenisači svijeta.

– Sva trojica su tijekom karijere osvojila pregršt naslova na najvećim turnirima. Plava laguna jako puno ulaže u turnir, koji je u posljednjih nekoliko godina podignut na izrazito visoku razinu, na kojoj želimo da i ostane. Bit će još dobrih vijesti o igračima, a i izvan teniskih terena očekuje se jednako kvalitetan zabavni program – istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora turnira i predsjednik Uprave Plave lagune Dragan Pujas.

A direktor turnira Tomislav Poljak pridodao je:

– Više od desetljeća čekali smo da neki od aktualnih Grand Slam pobjednika zaigra na našem turniru, a ove smo godine dočekali čak trojicu i k tome još i trojicu bivših pobjednika Umaga. Prepoznali smo mogućnost koja nam se otvorila na tržištu i iskoristili je kako bismo, nakon Wawrinke, dogovorili i dolazak Marina Čilića i Dominica Thiema. Marin je na putu povratka nakon ozljede i izuzetno smo zadovoljni što mu se Umag ove godine uklapa u raspored turnira. Što se Dominica tiče, mučio se s ozljedom i povratkom u pravu formu, ali je na nekoliko posljednjih turnira, pogotovo u meču protiv Tsitsipasa u Madridu, pokazao da je vrlo blizu svoje najbolje razine. Vjerujem da će do Umaga sva trojica biti na još višoj razini i da će svim gledateljima priuštiti pravi teniski spektakl – najavio je Poljak.

Marinu, čiji se povratak na teren očekuje u Roland Garrosu, ovo će biti sedmi nastup u Umagu, a osim naslova 2012. može se pohvaliti i plasmanom u finale godinu prije.

Thiem stopostotan

Thiem je, s druge strane, samo jednom igrao u Stella Marisu, tako da je njegov učinak na turniru stopostotan, jednako kao i njegova sunarodnjaka Thomasa Mustera, trostrukog osvajača Umaga. Ovogodišnji Croatia Open tako će ponovno plijeniti pozornost vrhunskim tenisom, a svi koji žele osigurati mjesto na spektaklu u Stella Marisu, mogu osigurati svoju ulaznicu na poveznici službenog webshopa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije