Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESLANJE

Spektakl na splitskoj rivi – susret zlatnih i brončanih osmeraca

Ivo Cagalj/PIXSELL
22.09.2021.
u 22:00

Kad tome dodamo sunčani ugođaj i uvijek divnu atmosferu u Splitu, bezbroj je emocija koje sudionike vežu za Dalmaciju i studentski čar ovog natjecanja

Međunarodna veslačka regata Sveti Duje stigla je do svoga premijernog izdanja u rujnu, a ukupno 19. izdanja od svog početka. Iako je svibanj rezerviran za ovaj spektakl, iznimno ove godine, u subotu 25. rujna centar grada Splita bit će domaćin pravom veslačkom spektaklu.

Na rivi će se natjecati europska veslačka krema: legende Oxforda, Cambridgea i Splita, zatim zlatna i brončana olimpijska posada iz 2000. godine, odnosno osmerci Velike Britanije i Hrvatske, a posebnu, studentsku notu natjecanja, naglasit će sprint-dvoboj između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu.

Ujedno, ovo je izvanredna prilika da se obilježi 21. obljetnica od olimpijskog finala i povijesnog trenutka za hrvatski sport. Svi se sjećamo Sydneya 2000. godine i trenutka kad se hrvatski osmerac okitio brončanim odličjem. Još je svjež dojam s nedavno završenih Olimpijskih igara. Kad tome dodamo sunčani ugođaj i uvijek divnu atmosferu u Splitu, bezbroj je emocija koje sudionike vežu za Dalmaciju i studentski čar ovog natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije