Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA GORA U LIGI B

Španjolska ponizila 'Elf' kao nitko u zadnjih 90 godina, igrao i bivši dinamovac

ESP, UEFA Nations League, Spanien vs Deutschland
Foto: EXPA/PIXSELL
1/2
17.11.2020.
u 23:58

Posljednji put Njemačka je izgubila sa šest razlike davne 1931. od Austrije što je ujedno i najteži službeni poraz četverostrukih svjetskih prvaka

U ključnom susretu za osvajanje prvog mjesta u skupini 4 elitnog razreda Lige nacija Španjolska je u Sevilli deklasirala Njemačku sa 6-0 nanijevši "elfu" najteži poraz u posljednjih 89 godina.

Posljednji put Njemačka je izgubila sa šest razlike davne 1931. od Austrije što je ujedno i najteži službeni poraz četverostrukih svjetskih prvaka. Teži poraz "elf" je ostvario 1909. kada je izgubio od reprezentacije engleskih amatera sa 0-9.

Njemačka je u Sevillu doputovala s bodom više, međutim "Furija" je već nakon prvog poluvremena vodila sa 3-0 i priči je bio kraj. U nastavku susreta domaćin je zabio još tri gola.

Junak susreta bio je trostruki strijelac Ferran Torres (33, 55, 72), a među strijelce su se upisali i Alvaro Morata (17), Rodri (38) i Mikel Oyarzabal (89).

Drugi susret iz ove skupine Švicarska - Ukrajina, koji je trebao odlučiti tko ostaje u elitnom razredu, a tko seli u niži rang natjecanja je odgođen jer su lokalne zdravstvene vlasti čitavu gostujuću delegaciju smjestile u samoizolaciju zbog velikog broja zaraženih koronavirusom. Treba naglasiti kako su i UEFA i Ukrajinski te Švicarski nogometni savez bili spremni odigrati susret, no zabrana lokalnih zdravstvenih vlasti je to onemogućila. Odluku o sudbini ove utakmice donijet će UEFA", objavio je Ukrajinski nogometni savez.

Španjolska je na koncu osvojila prvo mjesto i plasman na Final Four sa 11 bodova, dva više od Njemačke. Ukrajina im šest, a Švicarska tri boda, ali i obje ekipe imaju utakmicu manje.

Veliki uspjeh ostvarila je i Crna Gora koja je izborila plasman u Ligu B. Crna Gora je u susretu posljednjeg kola skupine 1 Lige C pobijedila Cipar sa 4-0 osvojivši prvo mjesto. Strijelci su bili Jovetić (14), Boljević (25, 28) i Mugoša (60).

Drugo mjesto osvojio je Luksemburg s tri boda manje nakon što je u zadnjem kolu odigrao 0-0 protiv Azerbajdžana.

ESP, UEFA Nations League, Spanien vs Deutschland 17.11.2020, Estadio La Cartuja, Sevilla, ESP, UEFA Nations League, Spanien vs Deutschland, A4, im Bild Im Bild: Torjubel zum 5:0 von Ferran Torres (Spanien, #18) // during the Nations League Group A4 match between Spain and Germany at the Estadio La Cartuja in Sevilla, Spain on 2020/11/17. EXPA Pictures © 2020, PhotoCredit: EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Eibner Pressefoto *****ATTENTION - OUT of GER***** EXPA/ Eibner/ Eibner Pressefoto
Foto: EXPA/PIXSELL

Komentara 7

SS
sokac sa drave
10:03 18.11.2020.

Na sjetskom prvenstvu u Brazilu su Njemci nogometno ponosne Brazilce pobjedili mislim sa 7-2 i izazvali milijune litara gorkih suza ponizenih i osramocenih majstora nogometne vjestine.Na utakmici je isto bilo jako puno suza do koljena kada je umro drug Tito navijac i financijer hajduka.Taj debakl brazila je promjenilo puno toga brazilskim nogometasima,oni su dolazeci u europske klubove prilazili treneru govoreci :Trener ja nisam rezervni igrac ja sam Brazilac.To je obicno funkcioniralo jedino kod Van Gala nije imalo prodju.I evo sada debakl se desio i arogantnim njemcima koji najbolje rade nogomet i ne priznaju tehniku,lijepu igru za oci.Njemci isto pate ali suza nema niti ce biti jedino jedva cekam utakmicu protiv Spanije u NJemackoj.

DU
Deleted user
07:50 18.11.2020.

OVO CEKAM GODINAMA!!! Hahahaha! ... Njemacka igra po principu tko nabije taj dobije i tako vec 100 godina, ... to nema nikakve veze sa nogometom, isto kao sto i njemacke kobasice (a ima ih) nemaju nikakve veze sa kobasicama! Od svih vrsta koje sam probao ispada da su najbolje hrenovke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije