Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga nacija

Španjolska na Wembleyju srušila Englesku

Engleska - Španjolska
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
08.09.2018.
u 23:40

Španjolcima sada slijedi okršaj protiv Hrvatske u Elcheu 11. rujna, dok će Englezi idući nastup imati 12. listopada na praznoj Rujevici protiv vatrenih

U prvom susretu iz skupine 4 elitnog razreda Lige nacija španjolska nogometna reprezentacija je u Londonu na stadionu Wembley pobijedila Englesku 2-1, a za tri dana će u Elcheu odmjeriti snage protiv Hrvatske.

Bila je to prva utakmica furije pod vodstvom novog izbornika Luisa Enriquea i odmah veliki skalp. Španjolci su prekinuli engleski niz od 24 utakmice bez poraza na Wembleyju, a posljednji službenu utakmicu koju su izgubili u svom nogometnom hramu doživjeli su u studenom 2007. od Hrvatske.

>> Pogledajte razgovor s fotoreporterom kojem su vatreni promijenili život

Domaćin je odlično ušao u susret i stigao do vodstva već u 11. minuti. Marcus Rashford je primio odličan pas Lukea Shawea i zabio bez problema za 1-0. Međutim, vodstvo "Gordog Albiona" kratko je trajalo. Dvije minute kasnije izjednačio je Saul Niguez nakon povratne lopte Rodriga. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu španjolske vrste. 

U 32. minuti Furija je okrenula rezultat. Thiago Alcantara je ubacio iz slobodnog udarca, a Rodrigo sjajan nastup okrunio golom, trećim u dresu reprezentacije. 

Nažalost, drugo poluvrijeme je ostalo u sjeni teške ozljede braniča Manchester Uniteda Shawa koji je stradao nakon prekršaja Carvajala. Shaw je na nosilima iznesen s terena, a prema prvim vijestima ima ozljedu glave. Španjolska je u idućih 20 minuta mogla riješiti pitanje pobjednika, no Furija nije uspjela iskoristiti šokirane domaćine. Engleska se u završnici drugog dijela pribrala i Rashford je imao dvije sjajne prilike, no De Gea je bio sjajan.

U sudačkoj nadoknadi Danny Welbeck je izjednačio na 2-2, ali je nizozemski sudac Danny Makkelie poništio pogodak dosudivši prekršaj nad golmanom.

Španjolcima sada slijedi okršaj protiv Hrvatske u Elcheu 11. rujna, dok će Englezi idući nastup imati 12. listopada na praznoj Rujevici protiv vatrenih.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar poljubis me u guzu
poljubis me u guzu
07:37 09.09.2018.

Srbici yugici komunjare,zasto se jadni grizete idite u sumadiju,vasi igraju sa Rumunima

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
08:35 09.09.2018.

comming home? Again? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
00:03 09.09.2018.

Biće teško sa Španjolcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije