Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA POBJEDA

Španjolska je prvak Europe, Litva nije imala šanse!

Španjolska prvak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/13
20.09.2015.
u 20:53

Najbolji kod Španjolske bio je Pau Gasol koji je ubacio 25 koševa. Krilni centar Chicago Bullsa odigrao je odličan turnir i prvo je ime Eurobasketa.

Košarkaši Španjolske novi su prvaci Europe! Španjolska je danas u finalu Eurobasketa u Lilleu svladala Litvu sa 80:63.

Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj su Španjolci dominirali od prve do posljednje minute. Litva ni u jednom trenutku nije imala vodstvo.

Najbolji kod Španjolske bio je Pau Gasol koji je ubacio 25 koševa. Krilni centar Chicago Bullsa odigrao je odličan turnir i prvo je ime Eurobasketa. Llull je dodao 12 poena, a Fernandez jedan manje. Kod Litve su Kalnietis i Seibutis ubacili po 13 poena.

Španjolskoj je ovo tri naslov prvaka Europe, a zanimljivo da su ovaj put do zlata došli uz dva poraza. Treće mjesto osvojila je Francuska koja je u utakmici za broncu svladala Srbiju.

>> Srbija ostala bez medalje, Francuzi osvojili treće mjesto na Eurobasketu

Komentara 5

BR
briz5000
23:16 20.09.2015.

pa to se znalo da ce ih spanjolska pregazit zicer dana i francuska danas zicer samo ova litva po prikazanom na ovom evro prvenstvu nisu zasluzili ovako visok plasman

Avatar Srb_IN
Srb_IN
06:15 21.09.2015.

Ovako se igra kosarka! Bravo Spanija.

GA
Gambit
14:54 21.09.2015.

Klasu iznad ostali. Cestitke Spanjolcima -- ali i Litavcima, koji su dosli do neocekivanog (prije turnira) srebra. Na ovom turniru su se borili u svakoj utakmici i radi toga su dosli do finala, ne radi talenta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije