Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije u šoldima sve

Otkrivena tajna transfera godine, Hrvat je bio taj koji je odigrao ključnu ulogu!

Nikola Mirotić
Foto: Gtres/Pixsell
1/3
11.07.2019.
u 15:09

Katalonski klub učinio je Mirotića najplaćenijim košarkašem u Europi

Španjolci kao da još uvijek ne vjeruju da je Nikola Mirotić (28) potpisao za Barcelonu. Sve je ukazivalo na to da će Crnogorac u NBA ligi doći do izdašnog ugovora, za petama su mu bili Utah Jazz i Dallas Mavericks, ali na kraju je izabrao povratak u Europu što je doista gotovo sve redom šokiralo.

Naravno, daleko od toga da je u Barcelonu stigao za kikiriki, katalonski ga je klub upravo učinio najplaćenijim košarkašem u Europi uz ugovor vrijedan otprilike pet milijuna eura po sezoni, ali čini se da je u SAD-u mogao financijski daleko bolje proći.

Ipak, da nije u šoldima sve, Mirotić je dokazao kada se odlučio za stabilnost jer mu je bilo dosta seljakanja po Americi (u pet godina je promijenio čak tri kluba), ali i za prijateljstvo.

To je upravo otkrio novinar Mundo Depotiva Jose Huguet, koji je istaknuo da je ključnu ulogu u priči imao hrvatski košarkaški as Ante Tomić. 

Mirotić i Tomić postali su veliki prijatelji tijekom zajedničkih dana u madridskome Realu, a u međuvremenu su se silno zbližile i njihove supruge.

Upravo je Tomić kolegi i nahvalio uvjete u klubu u kojem nastupa, a zatim je i uputio čelnike Barcelone da se mogu upustiti u akciju dovođenja NBA igrača jednom kada mu je Crnogorac prizano da razmišlja o povratku na Stari kontinent.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije