Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA MARCE

Španjolci: Hrvat je odigrao ključnu ulogu u zaustavljanju Liverpoola. Stvoren je novi Real

Copa del Rey - Semi Final - First Leg - Real Madrid v FC Barcelona
JUAN MEDINA/REUTERS
16.03.2023.
u 11:33

Ugledni španjolski medij objasnio kakvi su novi zadaci Luke Modrića i kako izgleda redizajnirani kraljevski klub

Aktualni europski prvak Real Madrid nastavlja pohod na obranu titule u Ligi prvaka, svladali su Liverpool na domaćem terenu 1:0 i tako potvrdili prednost iz prvog susreta od 5:2. Hrvatski veznjak Luka Modrić opet je odigrao maestralno, zaradio je ocjenu 9 od Marce i hvalospjeve od španjolskih medija. Marca je objasnila kako izgleda novi Real te kako je Modrić odigrao presudnu ulogu u zaustavljaju Liverpoolovih napada.

Nakon Casemirovog odlaska, Španjolci ističu da je Carlo Ancelotti pronašao zamjenu u Camavingi kao zadnjem veznom ispred neupitnih Modrića i Kroosa. Francuz je pobjedio konkurenciju Tchouamenija i sada je osigurač iza dva rutinera veznog reda kraljevskog kluba. Potom su se osvrnuli na Modrićevu ulogu u momčadi. 

- Formacija 4-3-3, godinama Realov zaštitni znak, postao je 4-2-3-1. U takvoj postavci promijenila se i Modrićeva uloga. On sada više nije desetka samo po broju na dresu nego i po poziciji na terenu. U novom Realu on je igrač odmah iza isturenog napadača. Desetka kod Modrića ne znači samo kreativnost nego i da donosi ravnotežu u obrambenoj fazi. Jedan od ključeva Realove impresivne ukupne pobjede nad Liverpoolom je solidarnost svih njegovih igrača i linija. Tako se Valverde u obrani uvijek povlačio i postajao četvrti veznjak ili blokirao Robertsona na krilu. Ovisno o tome brani li se Real u 5-3-2 ili u češćih 4-4-2 - piše Marca. 

- Upravo tu je ključna Modrićeva uloga za defenzivnu ravnotežu Ancelottijeve momčadi. Hrvatska zvijezda tijekom napada Liverpoola imala je zadaću napuštati poziciju iza napadača kako bi suparničkim igračima ograničavala ulaske u opasne zone. Modrić je tako imao ključnu ulogu u napadu i obrani jer je u defenzivi pritiskao nositelje igre Liverpoola po sredini terena. To je radio sjajno jer je tako blokirao Liverpool te Realu omogućio veći posjed lopte. To je taj višak energije koji je Ancelotti tražio.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije