Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A sada Englezi

Southgate nakon trilera u Maksimiru: Hrvati su pokazali snagu karaktera

Gareth Southgate
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
16.11.2018.
u 15:25

- Bit će to pravi spektakl, sjajan kraj godine za reprezentaciju. Stadion će biti rasprodan i atmosfera će biti sjajna - kazao je engleski izbornik u najavi nedjeljnog okršaja.

Hrvatska nogometna reprezentacija poslala je poruku Gordom Albionu pobijedivši u triler utakmici Španjolsku s 3:2 i tako ostala u igri za plasman na Final Four Lige nacija, komentirali su engleski mediji pobjedu svjetskih doprvaka.

Hrvatska je pobjedom protiv Španjolske ostala u igri i ako to ponovi u nedjelju na Wembleyju osvojit će prvo mjesto, a Engleska će potonuti u niži rang natjecanja, piše Daily Mail.

Hrvatska pobjeda znači da i Engleska može do vrha ljestvice ukoliko pobijedi reprezentaciju koja nam je slomila srca u polufinalu svjetskog prvenstva u Rusiji, navodi isti list.

U opisu utakmice stoji kako je Hrvatska prvi put igrala pred svojim navijačima nakon World Cupa, uzvrativši Španjolcima slatkom pobjedom za nedavni debakl u Elcheu kada je Furija slavila sa 6:0.

>> Pogledajte Lovrenovu izjavu nakon utakmice


- Hrvatska je pokazala kvalitetu koju ima, ali i snagu i volju karaktera kada su izborili pobjedu u sudačkoj nadoknadi - kazao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Izbornik Gordog Albiona nije skrivao oduševljenje raspletom zagrebačke utakmice jer su sada i Englezi u poziciji osvojiti prvo mjesto. Za to im treba pobjeda.

- Bit će to pravi spektakl, sjajan kraj godine za reprezentaciju. Stadion će biti rasprodan i atmosfera će biti sjajna, upravo onakva kakvu želimo - dodao je Southgare.

Engleska se za Hrvatsku pripremala, odigravši prijateljsku utakmicu protiv SAD  u kojoj je slavila sa 3:0. Bio je to ujedno i službeni oproštaj Waynea Rooneyja od dresa nacionalne vrste. Strijelci za Englesku bili su Lingard (26), Alexander-Arnold (27) i Wilson (77), a Rooney je u igru ušao u 58. minuti umjesto Lingarda.

"Engleski klinci su impresionirali u pobjedi protiv SAD, a Southgatre je sačuvao glavne igrače za 'super nedjelju' i okršaj protiv Hrvatske", piše Evening Standard.

"Bila je to večer u kojoj se sjećate prošlosti, a sretni ste zbog budućnosti. Rooney se oprostio, ali klinci su pokazali kako ne trebamo strahovati za budućnost. Sada Southgate i njegovi igači imaju priliku napraviti pravi skok. Na 'otoku' se nadaju kako će pobjedom dobiti barem malu utjehu za šokantan poraz u polufinalu World Cupa.

- Bez obzira što će se dogoditi u nedjelju, bila je ovo sjajna godina u kojoj smo postigli neke izuzetne rezultate i imali stvarno dobre izvedbe - poručio je engleski strateg.

- Imamo dva dana za pripremu utakmice. Analizirat ćemo hrvatsku igru protiv Španjolske, ali znamo gotovo sve što treba znati o njima. Pobjeda protiv Španjolske dat će im veliko samopouzdanje i siguran sam kako će uživati u dolasku na Wembley - dodao je Southgate.

Komentara 10

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:57 16.11.2018.

Malo kasno počinje ta utakmica odmah poslije ručka, mogli su Englezi stavit u 0h 10 min odmah sa subote / na nedjelju... službeno je susret počeo u nedjelju al si otkinuo dodatnih 14 h odmora Hrvatima 🤣

ZA
zazidje
18:08 16.11.2018.

EUJ,, čiji nihovi,, misliš li na Englesku,, Francusku,, ili svoju sloveniju gdje ti idraju Zahirovići,, Stojkovići,, gdje vam 90 % reprezentativaca nisu zlovenci,, u Hrvatskoj igraju Hrvari,, a bogme za tebe janeze igraju servi i bosanci,, tješi se

PI
Pierro12
21:51 16.11.2018.

Cuj ti komentara. Partizanija nemoze podnijeti da Hrvati igraju u samom vrhu Europe, a sada sluzbeno i cijelog svijeta. Da, da. Vice - Prvak, viceprvaci svijeta!!!!, da, da. Tko iz one sugave bivse ex drzave, igra na tom nivou ?!! I to godinama ? Na europskim i svjetskim prvenstvima, uvijek zapazene rezultate. Dok ostali, padaju u Trans, ako se plasiraju uopce, i to je onda povijesno dostignuce. Pa sta bi tek onda, da udu u polufinale ili finalen ?! Proglasili drzavni praznik ?! Hrvati su danas svjetska sila. I to sluzbeno. Idemo u nedjelju po pobjedu. Da, Drugarice i drugovi. Nismo znali koliko vam smeta Uspjeh Hrvata i Hrvatske reprezentacije. Ako je Tako, e pa onda fino. Patite. Dok mi uzivamo u slikama sa stadiona koje je pratilo 4 milijarde ljudi!!!!! He, he. Tko je cuo za balkan i balkance ? Ali za "CROATIA " svako zna i gledao je finale sa World Cup 2018 !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije