Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kup nacija

Soudani ozlijeđen, Nigerija izgubila od Sudana!

soudani
Petar Glebov/PIXSELL
11.10.2014.
u 23:30

Afrički prvaci iz 2013. imaju samo bod iz tri utakmice i visi im uopće plasman na Kup nacija! Soudani nije igrao za Alžir

Danas je odigrana većina utakmica trećeg kola kvalifikacija za afrički Kup nacija. Nigerija je najveće razočaranje dosadašnjeg dijela kvalifikacija, u tri susreta osvojila je samo bod, te joj opasno visi plasman u Maroko, piše Goal.

Afrički prvaci iz 2013. poraženi su od Sudana s 1:0 i sada u skupini vodi JAR sa sedam, Kongo ima šest, Sudan tri, dok je Nigerija na začelju s jednim bodom. Nadu u plasman daje im i činjenica da će iz sedam skupina osim dvije prvoplasirane momčadi na završnicu i najbolja trećeplasirana reprezentacija.

Alžir je došao do treće pobjede i praktički osigurao plasman na završnici. S 2:0 je golovima braniča Hallichea i Mesbaha slavio na Malavima. Dinamov napadač Soudani nije igrao, a Alžirski je savez objavio kako će propustiti i drugu utakmicu protiv Malavija, u srijedu, zbog ozljede!?

U problemima je i Zambija, afrički prvak iz 2011. odigrao je mršavih 0:0 na gostovanju kod Nigera i nakon tri kola na kontu ima samo dva boda.

Obala Bjelokosti stigla je do važne pobjede u Kinshasi, na gostovanju kod DR Konga (2:1). Pogotke za 'slonove' postigli su Wilfried Bony i Max Gradel.

Iznenađenje je i remi Kameruna i Sierra Leonea 0:0. Utakmica je odigrana u kamerunskom Yaoundeu, a formalno je domaći Kamerun bio gost. Tako je naime odlučio Afrički nogometni savez zbog epidemije ebole u Sierra Leoneu. Isti će se protivnici sastati za četiri dana u istom gradu s tim da će Kamerun biti domaćin.

Važan korak prema plasmanu napravio je i Gabon koji je na krilima dvostrukog strijelca Aubameyanga sa 2:0 bio bolji od Burkine Faso.

>>Poljska potopila Njemačku, Tošić spasio Srbiju u 90. minuti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije