Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogomet

Sopićev glavni adut učinkovitiji je od zvjezdanog trojca o kojem svi pričaju

Rijeka: Konferencija trenera Sopića i igrača Jankovića
Goran Kovacic/PIXSELL
01.02.2024.
u 16:03

Niko Janković je ove sezone u svim natjecanjima odigrao ukupno 2033 minute, zabio je devet pogodaka i upisao sedam asistencija. Za usporedbu, zvjezdani trio iz redova najvećih konkurenata, Dinama i Hajduka, igrači s kojima se on može mjeriti po svojoj ulozi na terenu, Pukštas, Krovinović i Baturina, zajedno su zabili osam pogodaka uz dva dodavanja za gol....

Rijekin veznjak Niko Janković ove je sezone jedan od ključnih igrača momčadi Željka Sopića. A njegov značaj za Rijekin trenutačni uspjeh dovoljno ilustrira nekoliko izuzuzetno zanimljivih podataka. 

Janković je polivalentan veznjak, ove je sezone, recimo, igrao već na četiri ili pet pozicija, mijenjajući ponekad mjesto rada i u samoj utakmici. Bio je 'osmica', 'desetka', zatvorio ponekad 'šesticu', igrao i na krilima. I na svim tim pozicijama odigrao zapažene role. A ako učinak prikažemo brojkama, još se manje toga može dodati. Dakle, Niko Janković je ove sezone u svim natjecanjima odigrao ukupno 2033 minute, zabio je devet pogodaka i upisao sedam asistencija.

Za usporedbu, zvjezdani trio iz redova najvećih konkurenata, Dinama i Hajduka, igrači s kojima se on može mjeriti po svojoj ulozi na terenu, Pukštas, Krovinović i Baturina, zajedno su zabili osam pogodaka uz dva dodavanja za gol. Martin Baturina je, primjerice, u 2083 minute zabio dva gola uz dvije asistencije, Rokas Pukštas igrao je zbog ozljeda 'samo' 1069 minuta i može se pohvaliti s četiri pogotka, dok je Filip Krovinović u 1716 minuta zabio dva puta. Janković devet golova, oni osam. Janković sedam asistencija, oni samo dvije.

Još je jedan zanimljiv detalj iz Jankovićeve sezone. Istina, Rijeka ne gubi puno, izgubili su Bijeli s Rujevice samo četiri puta, jednom od Lillea, jednom od Hajduka i Dinama te jednom, iznenađujuće na svom terenu od Slavena Belupa. Upravo u toj utakmici protiv Koprivničana nije na terenu bilo Jankovića, što znači da je on zadnji put izgubio još davno, od Dinama u Maksimiru (1-2) 17.kolovoza. Dakle, prije više od pet mjeseci.

A i tada je izišao na poluvremenu. I u porazu od Hajduka na Poljudu (1-0) jesenas, odigrao je samo sat vremena pa ispada je Rijeka, kad je Janković igrao svih 90 minuta, izgubila jedino od Lillea!

Ovog je proljeća protiv Gorice započeo na klupi, zbog viroze, ušao je na poluvremenu kod vodstva Gorice 2-1. S njim ne terenu Rijeka je okrenula rezultat, a baš je on bio asistent za pobjednički pogodak Nike Galešića u 89.minuti. U toj velikoj pobjedi na Poljudu odigrao je svih 90 (pardon, 100 i nešto minuta), Sopić je prije kraja zamijenio Pjacu, Pašalića, Ivanovića, Fruka i Selahija. Petoricu ključnih igrača! A Janković je ostao do kraja na terenu, pretrčavši pritom čak 13,6 kilometara!

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije