Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novozelandski reli

Solberg ostavio Latvalu na drugom mjestu prvog dana

Petter Solberg
Reuters
07.05.2010.
u 10:00

Najbolje vrijeme prvog dana Novozelandskog relija ostvario je Citroënov vozač Petter Solberg (1h35:51.3). Zaostatak od 1.4 sekunde na drugome mjestu ima Fordov Jari-Matti Latvala.

- Zadovoljan sam današnjim rezultatima. Zadržao sam mirnoću u vožnji i kontrolirao utrku. Najvažnije od svega je to što je Seb iza mene - kazao je Solberg.

Seb je, naravno, Sebastien Loeb, vodeći reli-vozač ukupnog poretka i aktualni šesterostruki svjetski prvak. Uz zaostatak od minute i 19.8 sekundi u prvoj etapi Novozelandskog relija sjajni je francuski vozač zauzeo sedmo mjesto. Oštetio je vrata svog Citroëna udarivši njime u most.

Novozelandski reli peti je u kalendaru ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Nakon prva četiri Loeb s 93 osvojena boda predvodi ukupni poredak vozača pred Solbergom koji ih je sakupio 40 manje. Trećeplasirani Miko Hirvonen ima 52 boda.

Novozelandski reli, rezultati prvoga dana:

1. Petter Solberg (Citroën) 1h35m51.3s

2. Jari-Matti Latvala (Ford) + 1.4

3. Sebastien Ogier (Citroën) + 3.9

4. Dani Sordo (Citroën) + 8.7

5. Mikko Hirvonen (Ford) + 20.2

6. Matthew Wilson (Ford) + 1:09.7

7. Sebastien Loeb (Citroën) + 1:19.8

8. Henning Solberg (Ford) + 1:45.3

9. Jari Ketomaa (Ford) + 4:18.0

10. Xevi Pons (Ford) + 4:40.5...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije