Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wenger ponosan

Šokirani Lahm: Da je trajalo još deset minuta...

'Arsenal's Per Mertesacker (top) and Munich's Mario Mandzukic vie for the ball during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Arsenal FC and FC Bayern Munich at Emirates Stad
Andreas Gebert/DPA/PIXSELL
14.03.2013.
u 09:08

- Malo nas je šokirao rani pogodak Arsenala. Dugo nismo mogli doći k sebi

Arsenal je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedio Bayern u Münchenu sa 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale. Bavarci su postigli pogodak više na gotovanju u Londonu (1:3). I upravo ta velika prednost iz prve utakmice uljuljala je njemačkog prvaka. Nije ih mogla probuditi ni bučna podrška 60.000 domaćih navijača. Odigrao jeBayern debelo ispod svoje razine bez obzira na čak 23 udarca upućena prema vratima topnika.

Arsene Wenger hrabrio je svoje igrače i navijače izjavama kako je spreman za nemoguću misiju. Na dan utakmice promijenio je mišljenje pa je objavio da pored ozlijeđenih Wilsherea i Podolskog namjerava odmoriti i vratara Szczesnyja te Walcotta i Cazorlu jer su mu potrebniji za prvenstvenu utakmicu u Swanseaju. Naravno, ta izjava naišla je na oštre kritike novinara, ali i ogorčenje navijača na društvenim mrežama. Wenger se na kraju predomislio i u sastav uvrstio Cazorlu i Walcotta. Ali Szczesnyja nije.

- Ponosan sam i žalostan istovremeno. Odigrali smo odličnu drugu utakmicu i ovih 90 minuta me učinilo ponosnim. Međutim, što nam to vrijedi kada nismo uspjeli do kraja ispraviti sve loše učinjeno u prvom ogledu. Tada nismo bili na razini, odigrali smo mnogo slabije nego što to stvarno možemo. Ova utakmica u Münchenu je dokazala da smo s pravom tu, u osmini finala Lige prvaka, makar su mnogi govorili negativno o nama. Stvarno nam je jako malo nedostajalo da prođemo dalje. Malo sreće, sitnice...- rekao je Wenger nakon utamice.

Bavarci su bili iznenađeni ovakvim rezultatom.

 - Malo nas je šokirao rani pogodak Arsenala. Dugo nismo mogli doći k sebi. Liga prvaka je teško natjecanje i ako niste sto posto u svakoj utakmici u pravilu loše prolazite. Mi smo na kraju imali i sreće. Jer, tko zna, da se igralo još deset minuta... - rekao je Philipp Lahm, kapetan Bayerna.

Mario+Mario= nula

Mario Mandžukić igrao je do 73. minute. Ostao je bez pogotka, ali i bez udarca prema vratima Arsenala. Osim silnog truda Mandžukić ništa nije pokazao. No, nije se iskazao ni Mario Gomez koji ga je zamijenio.

- Dali smo sve od sebe. Znali smo da će biti teško nadoknaditi minus. Malo je onih koji se mogu pohvaliti da su pobijedili u Münchenu. Nije neka utjeha, ali barem se radujemo zbog pobjede - rekao je Mikel Arteta, kapetan Arsenala.

Bayernu je ovo bio prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka, a posljednji put su pobijeđeni na svom stadionu 28. listopada prošle godine od Bayera iz Leverkusena.

Ključne riječi

Komentara 3

MI
mirko0410
09:21 14.03.2013.

Ovakav podcenjivački ulazak Bayerna u utakmicu je za nepovjerovati.Da se igralo još deset minuta ode Arsenal dalje.

DK
disciplina kičme
10:26 14.03.2013.

za kladionicu super..

CR
cro4ever
11:23 14.03.2013.

Prvi poraz ove godine,ali ne sezone !!!! Betisov : Bayern 2:0 Betisov : Bayern 2:0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije