Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAĆI TRIJUMF

Šok Hijikate i Kublera: Par s pozivnicom osvojio naslov na Australian Openu

Australian Open - Men's Doubles Final
Foto: SANDRA SANDERS/REUTERS
1/4
28.01.2023.
u 16:00

Za 21-godišnjeg Hijikatu i 29-godišnjeg Kublera ovo je bio prvi zajednički nastup, a u turnir su ušli s pozivnicom organizatora

Australski tenisači Rinky Hijikata i Jason Kubler novi su pobjednici Australian Opena u konkurenciji muških parova, nakon što su u subotnjem finalu u Rod Laver Areni svladali Monegašanina Huga Nysa i Poljaka Jana Zielinskog sa 6-4, 7-6 (4).

Tennis - Australian Open - Men's Doubles Final - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 28, 2023 Australia's Rinky Hijikata and Jason Kubler pose with the trophy after winning their doubles final match as Monaco's Hugo Nys and Poland's Jan Zielinski are pictured with the riunners-up tropy REUTERS/Sandra Sanders Photo: SANDRA SANDERS/REUTERS
Foto: SANDRA SANDERS/REUTERS

Za 21-godišnjeg Hijikatu i 29-godišnjeg Kublera ovo je bio prvi zajednički nastup, a u turnir su ušli s pozivnicom organizatora. Kao pobjednici su naslijedili Nicka Kyrgiosa i Thanasija Kokkinakisa, koji su trijumfirali na domaćem Grand Slam turniru prije godinu dana. Oni su ujedno peti nepostavljeni par u Open eri koji je slavio na Australian Openu.

Na putu do najvećeg uspjeha u karijeri, Hijikata i Kubler su u dvoboju 3. kola protiv Tomislava Brkića i Gonzala Escobara spasili meč-loptu u drugom setu, da bi potom u dva seta izbacili prve nositelje Wesleyja Koolhofa i Neala Skupskog te 8. nositelje Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa.

Tennis - Australian Open - Men's Doubles Final - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 28, 2023 Australia's Rinky Hijikata and Jason Kubler kiss the trophy after winning their doubles final match against Monaco's Hugo Nys and Poland's Jan Zielinski REUTERS/Sandra Sanders Photo: SANDRA SANDERS/REUTERS
Foto: SANDRA SANDERS/REUTERS

Nys i Zielinski su po prvi put igrali u finalu Grand Slam turnira, a tražili su put prema svom drugom naslovu, nakon što su prošle godine osvojili pobjednički trofej na ATP turniru u Metzu. Bili su i finalisti u Winston-Salemu.

AUSTRALIAN OPEN, muški parovi - finale

Rinky Hijikata / Jason Kubler (Aus) - Hugo Nys / Jan Zielinski (Mon - Polj) 6-4, 7-6 (4)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije