Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza u Tornju

Smijeni li Jovanovića, Cibona će plaćati tri glavna trenera istodobno!

Vladimir Jovanović
08.12.2021.
u 06:57

Možda je aktualna kriza isprovocirana dijelom i zbog kašnjenja igračkih plaća. Donedavno je bez ijedne primljene bio i trener.

Nakon tri poraza u nizu (FMP, Alkar, Crvena zvezda), od kojih posebno u oči bode onaj protiv sinjskog fenjeraša HT Premijer lige, poljuljalo se povjerenje Ciboninih navijača, ali i vodstva kluba u trenera Jovanovića.

I ne bi njih toliko žuljalo to što su vukovi izgubili od objektivno jačih suparnika, Zvezde i njezine podružnice FMP-a, koliko im smeta kiks kakav je poraz od Alkara. Zbog njega se nametnulo pitanje događa li se nešto loše na relaciji između trenera i njegovih igrača kad ih nije bio u stanju motivirati za utakmicu protiv znatno slabijeg suparnika. U takvim susretima, ma kako lošu večer u šuterskom smislu imali, ključ je u odnosu prema poslu. A cibosi su u toj utakmici imali loš govor tijela i loš stav prema onome što rade.

Još plaćaju Velića

Doduše, možda je to bilo isprovocirano i kašnjenjem igračkih plaća što je nemali problem koji je naslijedio novi direktor Mauro Lukić. Još donedavno bez ijedne primljene plaće bio je i spomenuti trener, a to je, priznat ćete, doista problem kojim će se morati pozabaviti i novi predsjednik Mario Petrović.

On i direktor Lukić čine tandem koji najavljuje financijsku konsolidaciju kluba kao primarni cilj i to je nešto što ih koči da izađu u susret navijačkom puku koji priželjkuje novog glavnog stratega. Štoviše, valja se zapitati kako bi to izgledalo kada bi Cibona morala istodobno plaćati tri glavna trenera, a da samo jedan od njih radi. Naime, klub još uvijek plaća Jovanovićeva prethodnika Ivana Velića s kojim je bivši direktor Čavlović naprasno raskinuo ugovor kao što bi mogao biti slučaj i ovaj sa sadašnjim trenerom koji ima fiksni ugovor do kraja sljedeće sezone. A smijeni li ga, klub bi morao istodobno plaćati i Jovanovićeva nasljednika.

Sesar novi trener?

S ekonomske strane gledano, za Cibonu bi najbolje rješenje bilo da Jovanović ostane do kraja ove sezone, što je na neki način i dogovoreno, i da srpski stručnjak hrvatskom klubu oprosti i zajamčenu sezonu 2022./2023. A do tada bi se ovih dana često spominjani Josip Sesar, koji ima podršku i u nekim članovima uprave kao i u dijelu navijača, trebao strpjeti.

Tako će, suprotno nekim najavama, i današnju utakmicu protiv Splita (18 sati) voditi Vlado Jovanović, ali sa zadatkom da prekine taj crni, gotovo kompleksaški niz od deset poraza zaredom.

Riječ je o utakmici HT Premijer lige u kojoj bi novi poraz za Cibonu značio gubljenje koraka sa Splićanima i Zadranima u utrci za prvenstvenom jedinicom. A bit će to i utakmica u kojoj će cibosi svojim odnosom pokazati i koliko im je stalo do trenera. No pristupe li susretu u stilu “svatko za se travu pase”, onda se ne piše dobro ni klubu ni Jovanoviću pa bi to ubrzalo pokrenuti postupak traženja rješenja za sporazumni raskid suradnje između Cibone i mladog srpskog stručnjaka...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije