Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nika Stanović

Smetaju me vrućine, pogotovo ako nisam u blizini mora

21.06.2019.
u 12:42

Gledali smo videosnimke španjolske reprezentacije. Igraju brzo, imaju dobru igračicu na dijagonali tako da ćemo morati dobro igrati u obrani – rekla je Nika Stanović

Odbojkašice Hrvatske danas će u varaždinskoj Areni (19 sati) igrati polufinale Zlatne lige protiv Španjolske. Ulazak u finale značit će ujedno i odlazak na kvalifikacije za Ligu nacija koje će se sljedeći vikend održati u Peruu.

– Gledali smo videosnimke španjolske reprezentacije. Igraju brzo, imaju dobru igračicu na dijagonali tako da ćemo morati dobro igrati u obrani – rekla je Nika Stanović, hrvatska reprezentativka koja igra na mjestu primača-pucača.

Počela u Čilipima

Nika je u zadnje dvije utakmice igrala puno.

– Ne znam s kakvom ćemo postavom početi protiv Španjolki. To će odrediti izbornik prije početka utakmice. Lucija Mlinar bit će sigurno jedan primač-pucač, a za drugog konkuriramo Karla Klarić, Sanja Gamma i ja – istaknula je Nika.

>> Hrvatske odbojkašice u nešto drugačijem izdanju

1/8

Rođena je u Dubrovniku, a odbojku je počela trenirati u sedmom razredu osnovne škole.

– Prije odbojke nisam se bavila nikakvim drugim sportom. Uglavnom sam trčala, kao i većina djece u rodnom selu. Onda je u školu došao jedan odbojkaški trener, Željko Stipanović i okupio zainteresirane za ovaj sport. Osnovao je klub Čilipi i tako je sve počelo – kaže Nika.

Treći razred srednje škole upisala je u Splitu.

– Nastavila sam trenirali odbojku u klubu Marina Kaštela, a nakon dvije godine prešla sam u drugi klub, Kaštela. Nisam daleko otišla jer su oba kluba u istom gradu i treniraju u istoj dvorani – naglasila je Nika.

U Splitu je završila srednju školu i Kineziološki fakultet.

– Jedno vrijeme bila sam asistent na katedri odbojke na Kineziološkom fakultetu. Radila sam kao vanjski suradnik. Trenutačno radim u Osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću kao učiteljica tjelesnog odgoja. Radim i kao trenerica jedne skupine djevojčica u klubu – priča Nika.

Živim s cimericom

Slušaju li djeca?

– Ma djeca su super. Nemam s njima nikakvih problema – istaknula je .

Cijelo vrijeme igrate u Hrvatskoj. Je li bilo ponuda iz inozemstva?

– Imala sam prilike da odem igrati izvan granica Lijepe Naše. Ali nisam htjela zapostaviti fakultet i tako sam ostala. Trenutačno ne razmišljam o odlasku u inozemstvu. Fokusirana sam isključivo na reprezentaciju. Imamo još puno obaveza. Završni turnir Zlatne lige, pa odlazak u Peru, pa pripreme i nastup na Europskom prvenstvu – rekla je Nika.

Dakle, ništa od dugog toplog ljeta?

– Nažalost, ništa. Odemo li u Peru, imat ćemo samo tjedan dana odmora. Naravno da u otići do Dubrovnika. Teško podnosim vrućine, pogotovo ako nisam na moru. A već smo jako dugo u Varaždinu – istaknula je.

Obitelj joj živi u Dubrovniku.

– Imam još tri sestre, Mariju, Mateu i Josipu. Obiteljska okupljanja su samo za Uskrs i Božić te po ljeti. Nijedna od tri sestre ne bavi se sportom. Ja sam, eto, iznimka – rekla je Nika.

Živi u Splitu s cimericom koja također igra odbojku u Kašteli, a svaki dan putuje na treninge te vikendom na utakmice.

– Nije mi teško putovati – zaključila je Nika.

U drugom polufinalu igrat će danas Bjelorusija i Češka (16 sati). U subotu su na rasporedu utakmice za treće mjesto (16 sati) i finale (19 sati).

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije