Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENOVAN IZBORNIKOM

Službeno: Keku drugi mandat na klupi Slovenije

Matjaž Kek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
27.11.2018.
u 19:29

Tijekom karijere Kek je vodio i Maribor, Al-Ittihad, a na klupi Rijeke je 2017. osvojio naslov prvaka.

Donedavni trener Rijeke Matjaž Kek (57) i službeno je imenovan novim izbornikom slovenske reprezentacije.

Bit će to njegov drugi mandat na slovenskoj klupi nakon što je vodio reprezentaciju od 2007. do 2011. godine. U prvom mandatu je u 49 utakmica ostvario po 20 pobjeda i poraza, te devet neodlučenih ishoda.

Pod njegovim vodstvom Slovenija je stigla do najvišeg mjesta na ljestvici Međunarodne nogometne federacije (FIFA), 15. mjesta u jesen 2010. godine, a Kek je uz Srečka Kataneca jedini izbornik koji je Sloveniju vodio na neko veliko natjecanje. Pod Kekom Slovenija je nastupila 2010. na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi gdje je osvojila treće mjesto u skupini iza SAD i Engleske, a ispred Alžira.

Katanec je vodio Sloveniju na Europskom prvenstvu 2002. godine u Belgiji i Nizozemskoj, te Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji i na oba natjecanja je bila zadnja u skupini.

Kek će za kormilom slovenske vrste naslijediti Tomaža Kavčića (64) koji je u listopadu dobio otkaz zbog serije loših rezultata. Slovenska reprezentacija je pod Kavčićevim vodstvom odigrala sedam utakmica ostvarivši samo jednu pobjedu, jedan remi i pet poraza. Pobijedila je Crnu Goru u prijateljskom susretu, remizirala protiv Cipra u Ligi nacija, te upisala poraze od Austrije, Bjelorusije, Bugarske, Cipra i  Norveške.

Tijekom karijere Kek je vodio i Maribor, Al-Ittihad, a na klupi Rijeke je 2017. osvojio naslov prvaka.

>> Pogledajte i predstavljanje novog trenera Hajduka

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
20:46 27.11.2018.

Sad će Kmek oboružan trenerskim iskustvom lige koja je iznjedrila svjetske doprvake pokušat da konačno i Slovenci vide kako to izgleda bit sudionik velikih takmičenja. Na tome će mu svesrdno pomoć članovi udarne jedanaestorice Slovenije : Samir i Jasmin Handanović, Bojan Jokić, Aleksandar Radosavljević, Dalibor Stevanović, Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankić, Zlatko Dedić, Branko Ilić a najvjerojatnije će na gol da rezultat ipak bude pravovaljan domaći fant - Jan Oblak 🤣

CG
crna.guja10
19:41 27.11.2018.

Evo ga opet na poziciji gdje će osvojiti ništa, kao i do sada!!!

MA
Majur
19:46 27.11.2018.

Nisi loš trener...ali sada trebaš pokazati jesi ili nisi.Ipak je teško sa hrpom antitalenata napravit rezultat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije