Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA PPD-a

Slomljeno rame Kavčića, gol sa zvukom sirene - je li moglo gore?

storyeditor/2022-03-04/PXL_030322_92308732.jpg
Sanjin Strukić/PIXSELL
05.03.2022.
u 13:32

Do kraja igranja u skupini ostalo je jedno kolo. Zagrebaši imaju još šanse za osminu finala ako pobijede u Aalborgu

Nakon utakmice elitne skupine Lige prvaka u kojem je PPD Zagreb izgubio od Kiela (27:28), u svlačionici rukometaša "plinara" bez problema su mogli zapjevati stihove Toni Leskovara: "Serbus dragi Zagreb moj, kaj se skrivaš v megli toj, kak da bi se nekaj sramil, ti se nemaš sramit kaj." Doista, Zagrebaši se ne moraju sramiti svoje izvedbe, svog zalaganja, atmosfere na tribina, bez obzira na to što su izgubili. Ne samo utakmice, već vjerojatno i bod(ove) koji bi ih u konačnici odveli u osminu finala.

Nikome nije bilo do pjesme...

-Nije dečkima bilo do nikakve pjesme. Istina, dali su sve od sebe, odigrali smo možda i najbolju domaću utakmicu u Ligi prvaka. Alik, što vrijedi. Primiti pogodak u posljednjoj sekundi...To je velika nesreća. Da je barem Jakov Gojun bio mrvicu brži i izašao na taj šut... Kako jedna nesreća ne dolazi sama, imali smo i drugu – ozljedu Kavčića u 4. minuti. Ne kažem da bismo s njim pobijedili, ali bismo bili puno, puno opasniji u napadu, a i važan je igrač obrane. Imali bismo rotaciju više. Da ne govorim da nam je i Srna nedstajao – priča Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba.

Aleks Kavčić slomio je rame i već danas ide na operaciju. U prijevodu – za njega je ova sezona završena. U redu, možda je završena i Zagrebova sezona u Europi, ali tu su još obaveze u domaćem kupu i prvenstvo, a Našičani su sve samo ne slab suparnik. Kada u rotaciji izgubiš tako dobrog igrača onda ti i izgledi malo padaju.

- Vjerujem da će se Srna vratiti do derbija u Našicama, krajem ožujka. Kako je prijelazni rok zavrio 28. veljače više nemam,o nikakvu mogućnost dovođenja pojačanja. Sreća da smo potpisali barem Fabijana Grubišića koji će morati pokriti izostanak Kavčića. Do povratka Srna ostali smo na Obranoviću, Klisu i Grubišiću na mjestu lijevog vanjskog pucača – dodao je Obrvan.

Jučer je Europski rukometni savez registrirao utakmice Vardar – Meškov te Kiel – Meškov s po 10:0 jer su Bjelorusi izbačeni iz skupine Lige prvaka. To znači da je Kiel sigurno među prva dva i ide izravno u četvrtfinale, a među prvih šest je i Vardar koji sada ima 11 bodova, tri više od Elveruma i PPD Zagreba.

- Nekim čudom još smo teorijski u igri za plasman u osminu finala. Morali bismo osvojiti najmanje bod u Aalborgu, kod trenutačno vodeće momčadi naše skupine. I pored boda ili dva ne bi se smjelo dogoditi da Elverum osvoji najmanje bod u Skoplju. Nakon ovako šokantnog poraza moja momčad malo je "pala" u raspoloženju. Možda nas utakmica domaće lige pored Poreča na domaćem parketu pak malo podigne uoči gostovanja u Danskoj – razmišlja Ivica Obrvan.

Fali taj bod protiv Elveruma

Netko će zgodno primijetiti da PPD Zagreb izgleda puno, puno bolje nego na početku sezone Lige prvaka kada su bili "kanta" za napucavanje, kada su uvjerljivo gubili utakmice. Da se prisjetimo, "plinari" su u prvom kolu na svom parketu izgubili minus deset od Aalborga, potom minus devet u gostima kod Szegeda, pa doma tek mršavi bod protiv Elveruma, pa minus osam u Kielu, minus pet u Elverumu...

- Sada se vidi koliko nam nedostaje taj bod više protiv Elveruma na domaćem parketu. Da smo pobijedili, sada bismo barem bili ispred njih. Ovako, još se nečemu nadamo tjedan dana, a onda će se sve znati – istaknuo je Obrvan.

Što se tiče sljedeće sezone u klubu su već lagano počeli slagati križaljku. Potpisan je novi ugovor s vratarom Dinom Slavićem. To je sigurno dobra priča jer je Dino protiv Kiela dokazao da može sakupiti više od 12, 13 obrana. A kada "plinari" imaju raspoloženog vratara onda i jedan Kiel drhti do samog kraja utakmice. No, trebat će popuniti prazninu u vanjskoj liniji. Tu je najveći propuh kada na kraju sezone odu Obranović i Vistorop...Spominju se neka imena, onako tiho, više kako želja. Tako bi u klubu rado vidjeli opet Ivana Sršena, sjajnog desnog vanjskog koji je trenutno u njemačkog Wetzlaru,ali mu tamo istječe ugovor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije