Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspavani gledatelji

Sloga Schumija i navijača: Dosadno je, mijenjajte pravila!

Stjuardesa
AFP
15.03.2010.
u 19:26

Prosječni gledatelj gleda start formule nakon ručka i izađe na nedjeljnu kavu. Poredak s početka ionako ostaje isti.

Ne treba suditi sezonu prema prvoj utrci, ali odlazeći s otoka u Perzijskom zaljevu, bilo vozači u sponzorskim helikopterima, bilo gledatelji daljinskim upravljačem gaseći televiziju, koristili su iste riječi:

– Nikada dosadnije!

Promjena ne znači uvijek poboljšanje, u ovom slučaju zabrana dolijevanja goriva, a zatim i kalkuliranje s brzom vožnjom zbog štednje guma kako bi se preskočio ulazak u boks, uspavala je i vozače i njihove navijače.

– Četiri mjeseca čekao sam da počne sezona i što se dogodilo? Ugasio sam televizor pola sata prije kraja jer je bilo toliko dosadno da sam se umorio. Nešto se mora učiniti s pravilima, inače će rijetki imati snage pratiti utrke – požalio se jedan Schumacherov navijač.

Ipak, čelnici Formule 1 oduševljeni su (?!) viđenim:

"Odluka o zabrani dolijevanja goriva učinila je utrku mnogo uzbudljivijom", navodi se u službenom izvještaju s VN Bahreina.

Logično je stoga pitati jesu li oni iz VIP loža uopće gledali utrku u Bahreinu?

Schumacher se izlazeći iz bolida požalio da se moglo prestizati samo bolid koji je izletio sa staze, a prvak Jenson Button dodao je:

– Svi odlazimo u istom trenutku u boks i ondje ostajemo jednako dugo. Priznajte, prilično dosadno.

Što se nudi navijačima?

Na tribinama Bahreina skupi se tek 40 tisuća gledatelja, što je malo prema utrci u Maleziji, gdje će ih biti više od 100 tisuća. Ali, što se tim ljudima uopće nudi? Gledati bolide u vlakiću?

– Moramo reagirati, ovako dosadne utrke dugo nije bilo, Bernie Ecclestone i FIA moraju vidjeti što se može učiniti. Otjerat ćemo gledatelje, moramo im priuštiti zabavu – upozorava Nick Fry, izvršni direktor Schumacherove momčadi.

Glave su skupili čelnici Red Bulla, McLarena i Mercedesa (Ferrari se ne buni nakon dvostrukog slavlja) i predlažu sljedeće – svi moraju dva puta u boks, čime vozači više ne bi morali biti prisiljeni čuvati gume.

Vremena još ima za promjene, no šteta bi bilo da i ostale utrke budu kao ona u Bahreinu, da prosječni gledatelj formule nakon ručka pogleda start i potom ode na nedjeljnu kavu. Ionako će u večernjim vijestima biti potvđen poredak nakon prvog kruga.

Stjuardese Emirates Airlinesa dovedene kako bi netko ipak mogao zapljeskati vozačima!

Otvaranje sezone trebalo je biti na VN Australije, no čelnici FIA-e odlučili su započeti u Bahreinu, kako bi činjenicom da se kod njih vozi prva utrka – privukli gledatelje. Plan im je pao u vodu. Kapacitet staze je 34 tisuće gledatelja, no nije bila navala. Lani je utrku pratilo svega 28 tisuća ljudi.

– Gledanost nije bila baš tako niska kao u Turskoj, ali gledajući vozače kako hodaju prema postolju, mogli ste vidjeti da su najmanje polovica ljudi u publici bile stjuardese – primijetio je komentator utrke Andrew Davies.

Tvrdi kako je to bio okrutan štos Emirates Airlinesa.

– Kompanija je dovela sve svoje visoke stjuardese kako bi bile oko postolja. Fernando, Felipe i Lewis dobili su pljesak visokih žena.

Među njima su bili i šefovi, ali druge dvije zračne kompanije. Vlasnik Virgin Racinga je tajkun Richard Branson koji u vlasništvu ima i putničku flotu, a kraj njega bio je i konkurent Tony Fernandes, šef Lotusa i vlasnik Air Asie.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije