Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednica US Opena

Sloane Stephens slavi: Roditelji, podržite svoju djecu, samo im to treba!

Sloane Stephens
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
11.09.2017.
u 07:07

Sloane Stephens, 24-godišnja tamnoputa američka tenisačica, nije se na ovogodišnjem US Openu “skrivala”. Dokazala je da je najbolja

Njezino je osvajanje naslova doista veliko iznenađenje, i to ne samo zato što je uoči US Opena bila 83. tenisačica svijeta (samo prije šest tjedana bila je 957.) i tek 12. američka igračica nego i zato što je iza nje bila 11-mjesečna stanka zbog ozljede stopala, operacije i nužnog oporavka. Sama kaže da je već razmišljala o odustajanju.

Srećom to nije i učinila. Nije joj uvijek bilo lako, ali sve žrtve i odricanja isplatile su se. Nakon trijumfa u New Yorku nije samo bogatija za 3,7 milijuna USD nego će i na sljedećoj WTA listi biti 17. (+66).

Finale s prijateljicom

Sloane Stephens, 24-godišnja tamnoputa američka tenisačica, nije se na ovogodišnjem US Openu “skrivala”. Dokazala je da je najbolja nanizavši pobjede protiv Roberte Vinci, 10. tenisačice svijeta Dominike Cibulkove, Ashleigh Barty, Julie Georges, Anastasje Sevastove, devete na svijetu Venus Williams.

U finalu je dominantnom igrom sa 6:3, 6:0 za samo sat vremena “riješila” i svoju prijateljicu Madison Keys i tako osvojila svoj prvi Grand Slam naslov (peti turnir u karijeri). Bio je to jedan od najjedostranijih finala u Flushing Meadowsu...

– Nevjerojatan je osjećaj biti šampionka ovdje. Da mi je netko nakon operacije stopala u siječnju rekao da ću osvojiti US Open, rekla bih mu da se šali. Madison je jedna od mojih najboljih prijateljica i lijepo je što sam igrala s njom.

Kad se sve okončalo rekla sam joj da bi najpravednije bilo da je završilo neodlučeno i da smo trofej podijelile. Uistinu to mislim. No, utješit će se Madison čekom koji je dobila (1,82 milijuna USD, op. a.). Podržavat ću je uvijek ,kao što znam da će i ona mene – kazala je Sloane.

S tenisom je krenula tek s 11

Da je to tako potvrdile su i riječi s druge strane. Madison nije bila tužna, niti posebno nezadovoljna, što je protiv dvije godine starije prijateljice doživjela i drugi poraz (prvi je bio u Miamiju 2015. godine).

– Nisam odigrala svoj najbolji tenis, ali mi je na kraju bilo lakše, nakon što sam od nje dobila ove riječi utjehe. Ako sam već trebala izgubiti od nekoga, onda mi je drago da sam izgubila od nje. Obećala je da će me počastiti pićem. Kojim? Svim vrstama pića –bila je dobro raspoložena i 22-godišnja Keys koja će na novoj WTA listi također značajno napredovati: sa 16. doći će na 12. mjesto.

A Sloane? Apsolutnu sreću pomućuje joj kaže samo zlosretna Irma, uragan koji pustoši njezinu rodnu Floridu (rođena je u Plantationu, a živi u Fort Lauderdaleu, sve je to u blizini Miamija).

– Najvažnije je da se sačuvaju ljudski životi. Moji su na sigurnom. Ono što još svi možemo naučiti od Sloane jest da za pravu ljubav nikad nije kasno. S tenisom se kao i s ostalim sportovima upoznala s devet godina kada je u školi počela trenirati više sportova, a tek s 11 majka ju je odvela u tenisku akademiju...

– Rekli su joj da će moći biti sretna ako postanem igračica za drugu diviziju. Što bi rekli sad? I zato, roditelji, podržite svoju 
djecu, smo im to treba – kaže Stephens.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije