Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
islužena zvijezda

Miroslav Slepička ipak proigrao, ali u indijskoj ligi

Slepička
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
15.01.2015.
u 08:30

Za zagrebačke plave Slepička je igrao od 2008. do 2010. godine, a u indijskoj ligi nastupao je za Gou i bio četvrti asistent lige.

Pobjedom momčadi Atletico de Kolkate završena je indijska nogometna profesionalna liga. Atletico iz Calcutte je u finalu, pred 36.000 gledatelja, pobijedio Kerala Blasters sa 1:0, pogotkom Rafiqoue u 90. minuti. U ligi je igralo osam momčadi, a zanimljivo je da je svaka od njih imala u sastavu jedno zvučno ime.

Zico sjedio na klupi

Tako su u Indiji od listopada do prosinca prošle godine, kao zvučna imena, igrali Španjolci Luis Garcia (Atletico de Kolkata) i Joan Capdevila (NorthEast United), Francuzi Robert Pires (Goa) i David Trezeguet (Pune City), Brazilac Elano (Chennaiyin), Šveđanin Fredrik Ljungberg (Mumbai City), Talijan Alessandro del Piero (Delhi Dynamos), Sve su to igrači u poodmaklim godinama. Najmlađi među njima je Elano sa 33 godine, dok su najstariji James (44), Pires (41) i Del Piero (40). Igrali su u najvećim europskim klubovima poput Barcelone (Garcia), Manchester Cityja (Elano), Juventusa (Del Piero, Trezeguet), Arsenala (Pires, Ljungberg), Liverpoola (Garcia, James). Neki su osvojili Kup prvaka (Del Piero i Luis Garcia), neki su bili svjetski prvaci s Italijom (Del Piero) i Francuskom (Pires i Trezeguet). Bez obzira na iskustvo, nisu se baš iskazali kao strijelci u Indiji. Njih sedmorica, jer James je vratar, postigli su ukupno 14 pogodaka u 59 utakmica.

Osam klubova imalo je i osam poznatih trenera, bivših sjajnih igrača. Indijsku epizodu okusili su Španjolac Antonio Lopez Habas (nekadašnji trener Gijona, Granade, Valencije, Tenerifea, Celte), Talijan Marco Materazzi (svjetski prvak 2006., s Interom osvojio Ligu prvaka), Nizozemac Harm van Veldhoven (nekadašnji trener Cercle Bruggea, Rode, Mechelena), Brazilac Zico (bivši izbornik Japana i Irana, trenirao je Fenerbahçe, CSKA i Olympiacos), Englezi David James (prvi trenerski posao bio mu je u Indiji) i Peter Reid (bivši trener Manchester Cityja, Novozelanđanin Ricki Herbert (bivši izbornik Novog Zelanda) i Talijan Franco Colomba (bivši trener Napolija, Reggine, Livorna, Cagliarija, Bologne i Parme).

Bez Hrvata u ligi

Najveći stadion ima Kerala – za 70.000 gledatelja. Najveći posjet bio je na prvoj utakmici prvenstva. Utakmicu Atletico – Mumbai gledalo je 65.000 gledatelja. U ligi je ove sezone igralo mnogo stranaca. Od poznatijih igrača, uz spomenute zvijezde, još su igrali Mendy, Nesta, Silvestre, Djemba-Djemba, McAllister, Anelka i Koke. U momčadima nije bilo nijednog igrača iz Hrvatske, ali je jedan od njih svojedobno igrao u Hrvatskoj, i to za zagrebački Dinamo – Čeh Miroslav Slepička. Za zagrebačke plave Slepička je igrao od 2008. do 2010. godine, a u indijskoj ligi nastupao je za Gou i bio četvrti asistent lige.

>> Slepička je prosječan igrač, više pamtimo Čehinje na Jadranu

Komentara 1

MI
mirko0410
12:04 15.01.2015.

Meni je Slepiča bio OK, šteta da nisu imali strpljenja sa njime, uostalom na njegove asistencije je Kramarić počel zabijati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije