Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kroz vrata kupaonice

Upucao suprugu, mislio da je provalnik: Oscar Pistorius nakon 10 godina na pušten na slobodu

FILE PHOTO: Olympic and Paralympic track star Oscar Pistorius leaves court after appearing for the 2013 killing of his girlfriend Reeva Steenkamp
SIPHIWE SIBEKO/REUTERS
05.01.2024.
u 08:10

Prema južnoafričkom zakonu, svi prijestupnici imaju pravo na uvjetni otpust nakon što odsluže polovicu ukupne kazne koja je za Pistoriusa konačno određena 2017. na 13 godina i pet mjeseci.

Bivši poznati južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius pušten je na uvjetnu slobodu iz južnoafričkog zatvora, gotovo 11 godina nakon ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp, javlja BBC news.  Pucao je u nju više puta kroz vrata kupaonice 2013., a kasnije je tvrdio da ju je zamijenio s provalnikom.

GALERIJA Pistorius je pušten na uvjetnu slobodu

FILE PHOTO: Olympic and Paralympic track star Oscar Pistorius leaves court after appearing for the 2013 killing of his girlfriend Reeva Steenkamp
1/19

Pistorius, koji sada ima 37 godina, naposljetku je osuđen za ubojstvo 2015. godine nakon što je žalbeni sud poništio raniju presudu za ubojstvo koje se kvalificiralo kao kazneno djelo. Živjet će pod strogo kontroliranim uvjetima od policije do isteka zatvorske kazne koja završava 2029. godine. 

Prema južnoafričkom zakonu, svi prijestupnici imaju pravo na uvjetni otpust nakon što odsluže polovicu ukupne kazne, koja je za Pistoriusa konačno određena 2017. na 13 godina i pet mjeseci.

VEZANI ČLANCI:

Majka ubijene Reeve Steenkamp, ​​June Steenkamp, ​​rekla je u izjavi: "Znali smo da je uvjetni otpust dio južnoafričkog pravnog sustava i govorili da zakon mora ići svojim tijekom. Uvjetno puštanje Oscara Pistoriusa, pod određenim uvjetima, potvrdilo je Barryjevo i moje uvjerenje u južnoafrički pravosudni sustav", rekla je, misleći na svog pokojnog supruga.

Bivši sportaš u petak je pušten iz zatvora u predgrađu glavnog grada Pretorije. Vlasti nisu otkrile ni vrijeme ni ostale detalje iz sigurnosnih razloga. Novinarima koji se nalaze ispred zatvora neće se dati prilika da fotografiraju Pistoriusa, upozorila je zatvorska uprava.

Još dok je bio u zatvoru, Pistorius se susretao s prijetnjama smrću koje su navodno dolazile od bandi koje žele osvetiti smrt nesretne Reeve Steenkamp. Ne želi ništa prepustiti slučaju pa će, prema pisanju južnoafričkih medija, živjeti u predgrađu Johannesburga, elitnoj vili svog bogatog ujaka Arnolda Pistoriusa koju čuvaju zaštitari i električna ograda.

Komentara 2

OL
OldybutGoldy
08:05 06.01.2024.

Gospon "Vecernji", Reeve Steenkamp nije bila njegova SUPRUGA.

MI
mikimouse12
08:25 05.01.2024.

Pravi covjek da zamjeni Matesu na celu sporta:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije