Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svatko svojim putem

Slavna Hrvatica otkrila: Moj bivši trener ne govori istinu!

12.07.2020.
u 22:04

Istina je da sam nakon dvije i pol godine prekinula suradnju s Torbenom. Ne bih sad ulazila u detalje, ali zasad mogu potvrditi da sadržaj objave gospodina Beltza na društvenim mrežama nije istinit – kazala je Vekić

Nakon dvije i pol godine prilično uspješne suradnje, Nijemac Torben Beltz (43) više nije trener naše mlade tenisačice Donne Vekić.

Do prekida je došlo na prilično neobičan način, prvi je s informacijom o tome na Instagramu izišao njemački trener, i to sljedećim riječima:

1/6

“Na žalost, Donna i ja imali smo različitu viziju rasporeda treninga i turnira uoči nastavka sezone, zbog čega idemo svatko svojim putem. Hvala Donni za zadnje dvije i pol godine, bila je to sjajna vožnja i uživao sam u zajedničkom radu. Sretno ti u budućnosti! A ja sam spreman za novu pustolovinu.

Stigla do plasmana karijere

Donna je očito bila iznenađena tom objavom, pa je svom sada već bivšem treneru, uz smajliće koji umiru od smijeha, odgovorila:

“Pa ovo je prvi put da čujem o različitim pogledima na raspored treninga i turnira...?”

Željeli smo o tom razlazu i o razlozima za prekid te suradnje čuti nešto više od same Donne koja se u Monte Carlu žestoko priprema za nastavak sezone, ali Osječanka je ostala prilično zatvorena:

– Istina je da sam nakon dvije i pol godine prekinula suradnju s Torbenom. Ne bih sad ulazila u detalje, ali zasad mogu potvrditi da sadržaj objave gospodina Beltza na društvenim mrežama nije istinit – kazala je Vekić.

A kako ona ocjenjuje tu suradnju i što nakon svega misli o Beltzu?

– Činjenica je da sam u protekle dvije i pol godine izrazito napredovala, i igrački i rezultatski. Uvijek sam naglašavala kvalitetu suradnje s gospodinom Beltzom i bila mu na tome zahvalna – odgovorila je 24. tenisačica svijeta, koja je u studenome prošle godine bila je i 19. na WTA listi, što joj je i plasman karijere.

Donna je očito još mlada (nedavno je, 28. lipnja, proslavila 24. rođendan) i neiskusna, ali naučit će da se u svijetu koji nas okružuje često pravi razlozi skrivaju da bi se stvari “zaglancale”, a možda je i bolje tako. No, zanimalo nas je tko će joj biti novi trener. Stranac ili hrvatski stručnjak?

– Puno je opcija, sigurna sam da ćemo moji roditelji i ja, kao i uvijek, pronaći najbolje rješenje za moje napredovanje. Kad s nekim od potencijalnih kandidata dogovorimo suradnju, onda ćemo i izaći s imenom novog trenera.

U sve to je, naravno, iznimno aktivno uključen i Donnin otac Igor koji još ima i (administrativnog) posla oko nedavnog turnira u Osijeku (održan početkom lipnja), koji je donio zanimljiv tenis, ali je, srećom (za razliku od Zadra), prošao bez ikakvih posljedica za sudionike.

– Hvala vam na toj konstataciji. Reakcije na Hrvatski Premier tenis u Osijeku uistinu su bile pozitivne i još kontinuirano stižu. Donna se, uz našu malu pomoć, pokazala kao odlična domaćica najboljim hrvatskim tenisačima i tenisačicama, koji su se prvi put našli na jednom mjestu i u takvom konceptu. Doista se time ponosimo. Veliki tim sposobnih ljudi u organizaciji uložio je veliki trud kako bi se svi gosti osjećali sigurno i zadovoljno, a to nam je i bio cilj – napomenuo je Igor Vekić.

Gotovo pet mjeseci stanke

Turnir je bio i humanitarni, koga ste sve podržali?

– Zadovoljili smo i taj humanitarni aspekt, u suradnji sa sponzorom Erste Bankom donirali smo Kliničkom bolničkom centru u Osijeku 100.000 kuna, a kroz humanitarnu akciju Hrvatska i tenis protiv COVID-19 podržali smo projekt hrvatskih znanstvenika pod vodstvom profesora Dragana Primorca. Oni rade na pronalaženju cjepiva i lijeka protiv koronavirusa.

Za kraj, zanimalo nas je hoće li Donna nastupiti na WTA turniru u Palermu kojim se, od 3. do 9. kolovoza, nakon gotovo pet mjeseci stanke nastavlja sezona za tenisačice i planira li odlazak na US Open?

– Da, potvrdila sam nastup u Palermu, a na kojim ću turnirima još nastupiti, i hoće li među njima biti i US Open, još se nisam odlučila. No, drago mi je da se napokon vraćamo profesionalnom tenisu – zaključila je Donna.

Ključne riječi

Komentara 4

DM
drazen.muhvic
17:21 13.07.2020.

Slavna??? Ajde dobro...

TR
Travno221
07:40 13.07.2020.

On ne govori istinu, ali ni ja vam neću reći o čemu se radi... No, svatko tko se malo razumije u tenis zna o čemu se ovdje radi: zarade nema, pa je Donnica smanjila plaću svom treneru. A on nije pristao raditi za manje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije